Karaağaç Meclisi 8 gündemle toplandı

Karaağaç Belediye Meclisi’nin Ocak Ayı Olağan meclis toplantısı dün saat 10.00’da Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında yapıldı.

Kapaklı 7.01.2014 12:22:00 0
 Karaağaç Meclisi 8 gündemle toplandı
TOPLANTI GÜNÜ BELİRLENDİ
Tüm meclis üyelerinin eksiksiz olarak katıldığı toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Toplantının ilk gündem maddesinde 2014 yılı meclis tatil ayı ve çalışma günlerinin belirlenmesi konusu görüşüldü. Karaağaç Belediye Meclisi’nin her ayın ilk Salı günü saat 10.00’da toplanması ve meclisin tatil yapmaması da oy birliği ile karara bağlandı.
 
 
HUZUR HAKLARI GÖRÜŞÜLDÜ
İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından meclis üyeleri ile encümen üyelerinin huzur hakları konusu görüşüldü. Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel, 5393 sayılı Belediye Kanununun 32.maddesine göre meclis başkan ve üyelerine, meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için 39’uncu madde uyarınca belediye başkanına ödenmekte olan aylık brüt ödeneğin günlük tutarının üçte birini geçmemek üzere meclis tarafından belirlenecek miktarda huzur hakkı ödendiğini belirterek “Huzur hakkı ödenecek gün sayısı 20, 24, 25’inci maddelerde belirtilen toplantı gününden fazla olamaz ve meclis üyelerine aynı gün için birden fazla huzur hakkı ödenemez. Hükmü ile aynı kanunun 36.maddesinde, belediye encümen başkan ve üyelerine nüfusu 10 binden 50 bine kadar olan belediyelerde 4 bin 500 gösterge rakamının devlet memurları için belirlenen aylık katsayı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda aylık brüt ödemek, encümenin memur üyelerine bu tutarın yarısı ödenir” dedi. Yapılan bilgilendirmenin ardından ilgili gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi.
 
DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ SEÇİLDİ
Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de Belediye Başkanı ve vekalet edeceklere verilecek ödenekler görüşüldü. Bu gündem maddesi de meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Bir sonraki gündem maddesinde ise denetim komisyonu üye seçimi yapıldı. Gizli oy açık sayımla yapılan seçim sonucunda denetim komisyonuna MHP grubundan Ercan Çelik, Sait Torun seçilirken, DSP Grubu’ndan Enser Şimşek, AK Parti Grubu’ndan ise Çetin Özhan ve bağımsız Yıldırım Büyükbaş seçildi.
 
KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ
Denetim komisyonu üyelerinin seçiminin ardından 680 ada 6 parselde bulunan 56/810 hisse nispetindeki 84 metrekarelik belediyeye ait hisse, diğer malikler Halil İbrahim Buyruk ve Saim Buyruk tarafından, 698 ada 5 parselde bulunan 51/401 hisse nispetindeki 153 metrekarelik belediyeye ait hissenin diğer malikler Halil İbrahim Buyruk ve Saim Buyruk tarafından satın alınması maddesi görüşüldü. Gündem maddesinin ilk olarak Tekirdağ Belediyesine ardından ise encümene havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi. Mehmet Necip Orak’ın hafriyat işleri ile ilgilendiği için 315,399 ve 437 ada alanlarından herhangi birini kiralamak istemesi dilekçesi oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.
 
YARDIM TALEPLERİ KOMİSYONA GÖNDERİLDİ
Meclis toplantısı İlçe Jandarma Komutanlığından su tahsilat ücretinin alınmaması konusunun görüşülmesi ile devam etti. İlgili gündem maddesi de meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Ocak ayının son gündem maddesinde ise yardım talep dilekçeleri görüşüldü. Karaağaç Atatürk Ortaokulu’nun ihtiyaçlarının Belediye tarafından karşılanması, Cem Vakfı Kapaklı Erenler Cem evinin mevcut kamera sistemine ek olarak üç adet kamera talebi, Karaağaç Merkez Kuran Kursunun üç adet elektrikli ısıtıcı isteği, Karaağaç Veysel Karani Camiinin iki adet klima ihtiyacının belediye tarafından giderilmesi, Karaağaç Hicret Camiinin projeksiyon cihazı ve yazıcı ihtiyacı, Kapaklıspor’un 200 adet yağmurluk ve 200 adet eşofman ihtiyacının belediye tarafından karşılanması dilekçeleri oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna gönderildi.
 
MECLİS CUMA GÜNÜ YENİDEN TOPLANACAK
Yapılan görüşmelerin ardından Karaağaç Belediyesi Ocak ayı belediye meclis toplantısının ilk oturumu tamamlandı. İkinci oturum un ise Cuma günü saat 10.00’da yapılması kararlaştırıldı.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10