Cumhuriyet Başsavcısı Yılmaz’a hayırlı olsun ziyareti

Çerkezköy İl Genel Meclis üyeleri Zeki Gürcün, Sami İkizler, Abdurrahman Çiçek, Hasan Karaca ve Ercan Çorbacı, Adliye Sarayı’nın yeni binasında hizmet vermeye başlaması dolayısıyla ÇerkezkÃ

Çerkezköy 7.01.2014 16:11:00 0
 Cumhuriyet Başsavcısı Yılmaz’a hayırlı olsun ziyareti
YENİ BİNAMIZDA EKSİĞİMİZ YOK
Dün saat 14.00’de Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz’ı ziyaret eden Çerkezköy İl Genel Meclis üyeleri Zeki Gürcün, Sami İkizler, Abdurrahman Çiçek, Hasan Karaca ve Ercan Çorbacı yeni yerine taşınan Çerkezköy Adliyesinin Çerkezköy’e hayırlı olması temennisinde bulundu. Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz da “Uzun yıllar Çerkezköy’lü vatandaşlarımıza hizmet ettiğimiz binamız dar ve ufaktı. Yeni hizmete giren binamızda eksiklerimiz bulunmuyor. Sadece personel sıkıntımız bulunuyor. Bakanlıktan personel talebinde bulunduk. Mart ayında personel ataması yapılacağı bilgisini aldık. Ön büro sistemini yakın zamanda hayata geçirmeye çalışacağız. Giriş katta vatandaşlarımız bu sistemi hayata geçirdikten sonra işlemlerini halledebilecekler. Bunun kanuni alt yapısı yapıldı fakat personel sıkıntısından dolayı yapılamadı” dedi.
 
“İKİ MAHKEME KURULACAK”
Yeni mahkemelerin kurulması için başvuru yaptıklarını kaydeden Yılmaz “Asliye Ceza mahkemesi ve icra mahkemesini bakanlıktan talep ettik. Ayrıca ikinci bir icra dairesi talebinde de bulunduk. Çerkezköy’de icra işlemleri yıllık 20 bin dosyayı buluyor. Tek daire buna yetmiyor. Çorlu’da olduğu için Çerkezköy’de yakın diye Ağır Ceza Mahkemesi kurulamıyor” diye konuştu.
 
“ÖDENEK GEREKLİ”
Yeni yapılan Adalet Sarayı’nda ısıtma ve soğutma eksikliğinin de olduğunu söyleyen Yılmaz “ Onu da tamamlamayı düşünüyoruz. Soğutmayı her bölüme müstakil yapmayı düşünüyoruz. Multi sistem ile birlikte bu sorunu ortadan kaldırmayı hedefliyoruz” dedi. İl Genel Meclis Üyesi Zeki Gürcün’ün “ Lojman planı var mı ?” sorusunu da cevaplayan Yılmaz “Yakın tarihlerle bu konuyla ilgili bakanlıkla görüşmem olmadı. Lojman yapılması için ödenek gerekli. Bununla ilgili çalışmalar ilerleyen zamanlarda yapılır” dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10