Bakan Işık “Buluş yapandan kurumlar vergisinin yarısı alınmayacak”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bir buluş yapmış, bir inovasyona imza atmışlardan kurumlar vergisinin yarısının alınmayacağını söyledi.

Tekirdağ 8.01.2014 15:51:00 0
 Bakan Işık “Buluş yapandan kurumlar vergisinin yarısı alınmayacak”
YAŞANAN ARTIŞ OLUMLU
2013 yılı Kasım ayı Sanayi Üretim Endeksi sonuçlarını değerlendiren Işık, Kasım'da sanayi üretim endeksinde yaşanan artışın olumlu olduğunu, Türkiye'de üretimin tüm tartışmalara rağmen sürdüğünü ifade etti. Bu seviyenin Aralık ayında da devam edeceğini belirten Bakan Işık, otomobil, beyaz eşya satışları gibi öncü göstergelerin Kasım ve Aralık ayında bir hayli iyi olduğunu vurguladı. Bakan Işık, "Türkiye üretmeye devam ediyor. Sanayi bu son tartışmalardan çok da fazla etkilenmeden özellikle işini yapmaya devam ediyor" dedi. 2013 yılının son çeyreğinde orta vadeli programla uyumlu bir büyüme olacağı belirten Işık “Yani yüzde 4 civarında son çeyrek büyümesi olur diye bekliyoruz. Yılın sonunda da orta vadeli programımızdaki aslında 3.6'lık büyümeyi aşıp 4 civarındaki bir büyüme ile 2013 yılını kapatacağımızı öngörüyoruz. Bu Türkiye açısından dünyanın bu kadar ciddi durağanlık yaşadığı dönemde önemli bir rakam. Bu 2013'te zannediyorum yüzde 4 gibi bir rakamla kapanmış olacak” dedi.
 
NİTELİĞİN ARTITILMASI İÇİN KATKI SAĞLIYORUZ
Türkiye'nin önümüzdeki günlerde konuşulacak konulardan birinin cari açık olacağını söyleyen Bakan Işık, cari açığın kontrol altında tutulması ve küçülmesi noktasında bir çok çalışma bulunduğunu vurguladı. Ar-Ge ve üretimin niteliğinin artırılması noktasında katkı sağladıklarını belirten Işık, "İnşallah önümüzdeki süreçte daha farklı çalışmalar da sisteme katılacak. Cari açığımızda en önemli pay enerjinin. 50 milyar doların üzerinde net enerji ithal etmişiz yaklaşık 1 yılda. Enerjiyi cari açığımızdan çektiğimiz zaman, aslında biz cari fazla veriyoruz. O zaman en önemli yoğunlaşma alanlarımızdan biri demek ki enerji. Enerjide hem verimlilik artışı, hem yerli üretimi, hem de yenilenebilir enerji noktasındaki çalışmamız var. İnanıyorum ki orta vadede, uzun vadede cari açık problemine bir miktar çözüm getirecek” dedi.
 
Haber / Sevay KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10