Meyvecilik Bakım ve Budama Kursu açıldı

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen Meyvecilik Bakım ve Budama Kursu, Tekirdağ Ziraat Odası To

Tekirdağ 12.01.2014 17:47:00 0
 Meyvecilik Bakım ve Budama Kursu açıldı
MEYVECİLİK HAK ETTİĞİ EKONOMİK DEĞERE ULAŞACAK
Üreticilerin yoğun ilgi gösterdiği kursun açılışına İl Müdür Yardımcısı Hüseyin Kantar, Ziraat Odası Başkan Yardımcısı ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şerif Baykut, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü M.Hanifi Türkaslan, Kurs öğretmeni Mühendis Cemal Özsu katıldı. Açılışta konuşan İl Müdür Yardımcısı Hüseyin Kantar, Tekirdağ’da tarımında yoğun olarak Buğday- Ayçiçeği tarımı yapıldığı, son yıllarda Kanola tarımının da yaygınlaştığını, ancak meyvecilik ve sebzecilik kültürünün yeterince yaygınlaşmadığını ifade ederek “Tekirdağ iklim ve toprak yapısı itibariyle meyveciliğe uygun. Sulu tarım yapıldığı bölgelerimizde meyvecilik çok rahat yapılabilecek. Bölgemiz tarımında meyvecilik hak ettiği ekonomik değere ulaşabilecek. Bu amaçla, il ve ilçelerimizde açılacak olan bu tür kurslarla hem pratik, hem de teorik bilgilerle üreticilerimizde Meyvecilik kültürünün oluşturulması hedefleniyor” dedi.
 
2 AY SÜRECEK
Meyvecilik Bakım ve Budama Kursu 2 ay sürecek. Kursa 46 kursiyer katıldı. Tekirdağ tarımında alternatif gelir getirici ürünleri yaygınlaştırmak amacıyla, meyvecilik, sebzecilik, seracılık kursların açılmaya devam edecek.
 
Haber / Sevim BOZKURT

0282 726 91 91
0282 747 65 10