TÜDAN Kalibrasyon törenle açıldı

Her geçen gün büyüyen Çerkezköy’deki işyerlerine önceki gün bir yenisi daha eklendi. TÜDAN Kalibrasyon, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Sarıgül Sokak numara 6-8’de Çerkezköy halkına hizmet vermey

Çerkezköy 12.01.2014 18:27:00 0
 TÜDAN Kalibrasyon törenle açıldı
KALİBRASYON HİZMETİ ZORUNLU HALE GELDİ
Önceki gün saat 14.30’da düzenlenen açılış töreninde konuşan işletme sahibi Halil İbrahim Kart “Standartlar gereği zorunlu hale gelen kalibrayon hizmetlerini müşterilere sunmak amacıyla bu müesseseyi kurmaya karar verdik. Tüm endüstriyel ve medikal kalibrosyanları ve fabrikalardaki ölçüm cihazlarının kalibrasyonlarını işletmemizde gerçekleştirebiliyoruz” dedi. Bünyelerinde basınç kalibrasyonu, boyut kalibrasyonu, elektriksel kalibrassyon, sıcaklık kalibrasyonu, medikal kalibrasyon ünitelerinin olduğunu ifade eden Kart “İlk etapta 4 çalışanla işe başladık” dedi. Kart, amaçlarını bir yıl içinde 12-13 kişiyi istihdam ediyor duruma gelebilmek olduğunu söyledi.
 
80 LABORATUAR İÇİNDE İLK 5’TEYİZ
Bu işin eğitimini aldığını söyleyen Kart “Hayalim Çerkezköy’de bir kalibrasyon laboratuvarı kurmaktı. Şartların olgunlaşmasıyla birlikte bu işletmeyi kurmaya karar verdim. Tekirdağ’da bu kadar kapsamlı bir kalibrasyon laboratuvarı daha yok. Şanda Türkiye’deki 80 akredite kalibrasyon laboratuvarı arasında ilk 5 içindeyiz” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay da Çerkezköy’ün önemli bir sanayi kenti olduğunu ifade etti. Sanayi şehri Çerkezköy’ün bu tür işletmelerle eksikliklerini tamamladığını görmenin kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Akay “İşletmemizin Çerkezköy sanayisine hizmet ederek, ilçemizin kalkınmasına katkı sağlamasını temenni ediyorum” dedi. Açılışın ardından davetlilere ikramda bulunuldu.
 
Haber / Kemal ALTUNOÐLU

0282 726 91 91
0282 747 65 10