“Yeni bir işçi hareketi yaratmaya çalışıyoruz”

Umut-Sen tarafından düzenlenen ‘Sendikal İşçi Eğitimleri’ programı kapsamında önceki gün Pir Sultan Abdal Derneği Çerkezköy Şubesi’nde eğitim verildi.

Çerkezköy 13.01.2014 16:32:00 0
 “Yeni bir işçi hareketi yaratmaya çalışıyoruz”
NE KADAR GÜÇLÜ OLDUKLARINI ÖĞRENİYORLAR
Saat 13.00’da başlayan eğitimde konuşan Umut-Sen eğitmenlerinden Başaran Aksu, amaçlarının Çerkezköy’ün de içinde bulunduğu sanayi havzalarında yeni bir sendikal anlayış geliştirmek olduğunu söyledi. Mevcut konfederasyonların dışında, doğrudan işçilerin yönettiği, profesyonel çalışanların olmadığı, işyerlerindeki komitelere dayanan yeni bir işçi hareketi yaşatmaya çalıştıklarını ifade eden Aksu “Bu eğitime katılan işçiler, öncelikle işçi olduklarını ve ne kadar güçlü oldukların öğreniyorlar” diye konuştu.
 
 
EĞİTİMLERİMİZİ SÜREKLİ HALE GETİRECEĞİZ
Aksu, eğitimlerde işçilere sistemin işleyişi hakkında bilgi verildiğini belirterek “İşçi kardeşlerimiz bu eğitimlerde yasaların kendilerine sunduğu olanaklarla haklarını korumayı öğreniyorlar” diye konuştu. Yakın zamanda Çerkezköy’de Umut-Sen Koordinasyon Merkezi kurmayı planladıklarını ifade eden Aksu, eğitimleri bu merkezde sürekli hale getireceklerini, işyeri düzeyinde de eğitimlere başlayacaklarını söyledi.
 
EĞİTİM PROGRAMLARINA 10 BİNİN ÜZERİNDE İŞÇİ KATILDI
Umut-Sen’e bağlı 5 ayrı sendika olduğunu anımsatan Başaran Aksu “Bu güne kadar gerçekleştirdiğimiz eğitim programlarına 10 binin üzerinde işçi katıldı. Kasım ayı itibari ile başladığımız üye kayıt çalışmaları kapsamında bugün itibari ile 2 binden fazla üyeye ulaştık. Kayıtlarımız devam ediyor” dedi.
 
İŞÇİLER NE YAPMALI?
Umut-Sen’in önceki gün gerçekleştirilen eğitiminde Eğitmen Volkan Yaraşır, ‘İşçi gibi düşünme’, ‘İşçiler ne yapmalı?’ ve ‘İşçi gibi düşünme’ konularında bilgiler verdi.
 
Haber / Cem BÜLBÜL

0282 726 91 91
0282 747 65 10