Eğitim Kampüsü çalışmaları hız kazandı

Çerkezköy’de okul ve derslik problemlerini çözmek amacıyla mevcut Ortaöğretim okullarını bir kampüs alanında toplamak; böylece mevcut Ortaöğretim okullarının İlk ve Ortaokullara tahsislerinin yapı

Çerkezköy 14.01.2014 10:23:00 0
 Eğitim Kampüsü çalışmaları hız kazandı
GEREKLİ YAZIŞMALAR YAPILDI
Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın girişimleriyle hazine adına tescili yapılarak tapusu çıkan Ambardere mevkiindeki 132.231.90 metrekarelik arazinin, kampüs alanı olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsisi için, 7 Ocak’ta Tekirdağ Valiliği Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü ile gerekli yazışmalar yapıldı.
 
 
KAMPÜS ALANINI İNCELEDİ
Süreç devam ederken, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, kampüs alanını bir kez daha gezerek, yerinde incelemelerde bulundu. İlçe Mal Müdürü İlhami Taşkın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Erdoğan’ın da bulunduğu incelemede Kaymakam Kubilay, kampüs alanı hakkında ilgili müdürlerden bilgi aldı.
 
 
ORTAOKULLAR İLKOKULA DÖNÜŞTÜRÜLECEK
Bu projenin ilçenin en önemli projelerinden biri olacağını ifade eden Kaymakam Kubilay “Bu proje öncelikle İlçemizdeki derslik açığını kapatacak. Öğrencilerimizin, yapılacak olan sosyal, kültürel ve spor merkezleri ile tüm ihtiyaçları karşılanacak ve öğrencilerimiz daha güvenli, daha iyi fiziki şartlarda eğitim öğretim görecek. Böylece eğitimdeki kalite ve başarı artarak devam edecek” dedi. Kaymakam Kubilay; başta Vali Ali Yerlikaya olmak üzere bu konuda emeği geçen ve desteklerini esirgemeyen tüm kişi ve kurumlara ayrıca teşekkür etti. Projenin hayata geçmesiyle beraber merkezde bulunan tüm Ortaöğretim okulları, İlköğretim okullarına dönüşecek.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10