Yüceer, üniversite için kanun teklifi verdi

Çorlu’da bir devlet üniversitesi kurulması için bir kanun teklifi hazırlayarak, TBMM Başkanlığı’na sunan CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, teklifinde üniversite bünyesinde, Namık Kemal

Çorlu 15.01.2014 12:04:00 0
 Yüceer, üniversite için kanun teklifi verdi
TALEBE CEVAP VEREMİYOR
Çorlu’nun yaklaşık 215 bin nüfusu ile Trakya’nın en büyük yerleşim yerlerinden bir haline geldiğini belirterek ilçenin, gerek nüfus yapısı ile sosyal yapı, gerekse kültürel aktiviteler ile üniversite öğrencilerinin ihtiyaçlarına rahatlıkla cevap verebilecek olanaklara sahip olduğunu ifade eden Yüceer, “Tekirdağ’ın ardından Çorlu’da da bir Devlet Üniversitesi kurulması, bölgeye ve ülkemize büyük fayda sağlayacak” dedi. Trakya’nın merkezi Çorlu ve hinterlandının bir üniversitenin sağlayacağı araştırma, geliştirme, inovasyon, sosyal ve kültürel hizmetlere oldukça fazla ihtiyaç duyduğunu ifade eden Yüceer “20 yıl önce kurulan Çorlu Mühendislik Fakültesi’nin mevcut mütevazı kadro ve alt yapısı ile Çorlu’nun üniversite talebine cevap vermesi mümkün değildir. Ancak; Çorlu Mühendislik Fakültesi sahip olduğu bölümler, konum, alan, kadro, deneyim ve alt yapı itibariyle Çorlu Teknik Üniversitesi’ne dönüşüm için gerekli koşulları taşımaktadır” dedi.
 
FAZLA MADDİ YÜK GETİRMEYECEK
Yüceer, yeni bir üniversite kurulacak olmasının çok fazla maddi bir yük de getirmeyeceğini ifade ederek, “Kurulacak Çorlu Teknik Üniversitesi, konumu, sahip olduğu endüstriyel uygulama potansiyeli, araştırmacı ve akademisyenlere sunduğu olanaklar ile kısa sürede nitelikli bilim adamı ve araştırmacılar için bir cazibe merkezi olacaktır. Üniversite, kısa sürede bölgenin sosyal, ekonomik ve kültürel hayatına açıkça hissedilir katkı yapacaktır. Bu katkıdan daha önemlisi, yeni üniversite bölgedeki endüstri ve sektörler ile entegre olacak, yeni açılacak lisansüstü programlar, sağlanacak araştırmacı kadroları, kurulacak laboratuarlar sayesinde, üniversite ve teknokentte geliştirilecek projeler ve patentler ile ülkemizin önde gelen ar-ge, inovasyon ve teknoloji üslerinden biri olacaktır” dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10