“Tarih dolu bir yaşatacağız”

Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Tekirdağ Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Kıcıroğlu “İnsanımıza tarihi doğru tanıtmayı ve sevdirmeyi amaç edi

Süleymanpaşa 15.01.2014 13:23:00 0
“Tarih dolu bir yaşatacağız”
DERNEĞİ ZİYARET ETTİ
Dernek ofisinde gerçekleşen ziyarette Kaymakam Kıcıroğlu’nu Tarih Bilinci Derneği Başkanı Hüseyin Bayol karşıladı. Bayol, ziyaretinden dolayı Kaymakam Kıcıroğlu’na teşekkür ederek, dernek çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği’nin 2014 yılı ile ilgili gerçekleştirmek istedikleri projelerle ilgili bilgi veren Bayol, “2014 tarihe doyacağımız bir yıl olacak. Önümüzde önemli çalışmalar var. Balkanlar, Çanakkale, Sarıkamış ve Süleyman Paşa ile ilgili konferanslar için çalışmalara başladık. Akademisyen arkadaşlarımızla planlamalarımızı yapıyoruz. Mart ayından itibaren gençlerimize ve tarih meraklısı vatandaşlarımızı tarih dolu bir yıl yaşatacağız” diye konuştu.
 
YENİ KAPILAR ARALIYORUZ
Kaymakam Kamil Kıcıroğlu da Tarih Bilinci Derneği’nin vatandaşlara tarihi doğru tanıtmayı ve sevdirmeyi amaç edindiğine vurgu yaptı. Kıcıroğlu, Süleyman Paşa’yı Bolayır’daki kabri başında andıklarını, törene Tarih Bilinci Derneği’nin de katıldığını ve Dernek Başkanı Hüseyin Bayol’un Süleyman Paşa’nın hayatını anlattığını hatırlatarak, “Sivil toplum kuruluşları kentlere değer üreten çalışmalar yürütüyorlar. Tarih Bilinci Derneği de tarihin tozlu sayfalarını gençlerimize açmaya ve yeni kapılar aralamaya yönlenmiş bir sivil toplum kuruluşumuz” dedi.
 
Haber / Cem BÜLBÜL
 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10