“Aydınlık Bir Gelecek İçin Çerkezköy Okuyor” projesi devam ediyor

Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan “Aydınlık Bir Gelecek İçin Çerkezköy Okuyor” isimli kitap okuma yarışması bu yıl da devam ediyor.

Çerkezköy 16.01.2014 17:15:00 0
 “Aydınlık Bir Gelecek İçin Çerkezköy Okuyor” projesi devam ediyor
KİTAPLAR DAĞITILMAYA BAŞLANDI
Kampanya kapsamında kitaplar dün okullara dağıtıldı. Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli ve Çocuk Meclisi Başkanı Necmi Akman 75.Yıl Ortaokulu’na giderek kitapları dağıttı. Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, yarışmanın iki kategoride yapılacağını ifade ederek “Birinci grup 3-4, ikinci grup ise 5-6-7-8’inci sınıfları kapsıyor. Birinci grup öğrencilerimize “Ben, Çınar Ağcı ve Puf böreği”, “ Sihirli Çaydanlık”, “Çocuklara En güzel öyküler”, “ Küçük karabalık”, “Bacaksız tatil köyünde”, “Aslan Tomson”, “Sevdalı Bulut”, “Danko’nun yüreği” isimli kitaplar dağıtıldı. İkinci grup öğrencilerine ise “Yılkı atı”, “Mavi zamanlar”, “Hızlı Tosbi”, “Charlie’nin çikolata fabrikası”, “Türkü Çocuk”, “Şimdiki Çocuklar Hala Harika”, “Sisin sandıkları”, “Yaşasın Ç Harfi Kardeşliği” kitaplarını dağıttık” dedi.
 
KİTAPLAR OKUL KÜTÜPHANELERİNDE KALACAK
Gayretli, Çerkezköy ve beldelerinde eğitim ve öğretim veren ilk ve orta dereceli 16 okulun öğrencilerine kitap dağıtılacağını ifade ederek “Amacımız öğrenim görmekte olan öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitap okumayı sevdirmek. Dağıtılan kitaplar, okulların kütüphanelerinde kalacak. 3-4. sınıfları kapsayan birinci gruba 115, 5-6-7-8’inci sınıfları kapsayan ikinci gruba ise 220 takım kitap dağıttık” dedi.
 
NİSAN’DA SINAV YAPILACAK
19 Nisan’da tüm öğrencilerin sınava tabi tutulacağını belirten Gayretli “Sınavda birinci ve ikinci gruba toplam 100 dakikada 80 soru sorulacak. Yarışmada yanlışlar doğruları götürmeyecek. Sınavın ardından birinci grupta ilk üçe giren öğrenciye notebook bilgisayar, birinci gruptan ilk on öğrenciye İstanbul gezisi, ikinci gruptan ilk üçe giren öğrencileri notebook bilgisayr, ikinci gruptan 4-5-6’ıncı öğrencilere notebook bilgisayar, ikinci grupta 7,8-9 ve 10’uncu olan öğrencilere küçük altın, iki gruptan da ilk yüze giren öğrenciler ise geziye götürülecektir. Yarışmaya en çok öğrenci ile katılacak ilk üç okul ise ayrıca ödüllendirilecek” dedi.
 
2 KOMİSYON KURULACAK
Gayretli, bu projeyi 3 yıl devam ettirmeyi hedeflediklerini ifade ederek “Birinci grupta komisyonda Meltem Karahan, Çiğdem Çelik, Okan Gümülcine, Hasan Yavuz, ikinci grupta Ali Cevat Arslan, Vatansever Balcıoğlu, Özlem Atak, Sezgin Çakır ve Başak Akdoğan öğretmenlerimiz görev alacaklar. Bu projede amacımız kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, kitap okumayı özendirmek ve okumayı sevdirmek. Türkçe’yi doğru, güzel ve etkili kullanma bilincini geliştirmek, okuduğunu anlayan, yorumlayan bireyler yetişmesini sağlamak, öğrencilerin kelime dağarcığını zenginleştirmek ve güven duygusunu geliştirmek, yüz temel eseri de öğrenciler ile tanıştırmaktır” diye konuştu. Gayretli, Çerkezköy’ün en büyük okullarından birisi olan 75.Yıl Ortaokulu’ndan kitapların dağıtımına başladıklarını ifade ederek “Projenin kitap dağıtma merasimini bugün itibariyle başlatmış bulunuyoruz. Üç yıl olarak hedeflediğimiz projenin ikinci adımını bu yıl gerçekleştiriyoruz. Çocuklar arasında yarışma değil, okuma alışkanlığı kazandırmak istiyoruz. Türkiye genelinde sınav sistemleri okuduğunu anlamaya yönelik olduğu için bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Millet olarak okuma alışkanlığımız yoktur. Bu tür çalışmalarda öğrencilerimize kitabı sevdirebilirsek başarılı adımlar atabiliriz. Bu proje Türkiye genelinde hiçbir yerde yapılmamıştır. Projemizin diğer ismi de “ Güneş dünyayı, kitaplar Çerkezköy’ü aydınlatıyor”dur” dedi. Gayretli, proje ile 12 bin öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10