“Kimse kanunun üstünde değil”

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik tescil ve Denetleme Büro Amirliği yetkilileri, Çerkezköy’de son dönemlerde artan korsan araçlara yönelik uygulamalarını sürdürü

Çerkezköy 17.01.2014 11:09:00 0
 “Kimse kanunun üstünde değil”
DENETİMLER SIKLAŞTIRILDI
Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro amirliği ve Çerkezköy Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü ekipleri son günlerde şoför esnafının S plakası ve yol belgesi olmayanların servis çektiği tepkisinin dile getirmesinin ardından uygulamalarını hızlandırdı. Ekipler ilçenin çeşitli yerlerinde denetimlerini artırdı. Düzenli olarak öğrenci servisleri ve personel servislerine yapılan denetlemelerde servis ve araçlarda muayene, sigorta, sürücü belgesi, takograf ve ilgili belediyelerden alınan güzergah izin belgelerinin kontrolleri yapıldı. Yapılan denetimlerde belgesi bulunan ve tarihi geçmiş olanlara ise yedi günlük süre verildi.
 
 
UYGULAMAYI TAKDİR EDİYORUZ
Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Tanyeli ile birlikte önceki gün yapılan denetimleri takip eden Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, korsan araçlara yönelik uygulamayı takdir ettiklerini ifade etti.
 
UYGULAMA DEVAM ETSİN
Yıllardan beri bu konu üzerinde durduklarını söyleyen Yaşar Kuş, “Çerkezköy Belediyesi ve İlçe Trafik Tescil Büro amirliği ekipleri bugün çok güzel bir uygulama gerçekleştirdi. Bizde esnaf olarak bu uygulamadan mutluluk duyduk. İnşallah bu uygulamalar devam eder ve servis çeken şoförlerimizin de sıkıntısı ortadan kalkar. Esnaf arkadaşlarımız zor şartlarda mazot parasına çalışıyor. Haksız rekabet ile karşı karşıyayız. Bundan sonra oda olarak ve Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak 24 saat bütün uygulamaların devam etmesinden yanayız” dedi.
 
 
KİMSE KUSURA BAKMASIN
Yapılan çalışmalarda da başarılı olunacağına inandığını söyleyen Yaşar Kuş “Kimsenin gözünün yaşına bakacak zamanımız yoktur. Kimse kusura bakmasın. Ne gerekiyorsa bunun mücadelesini vereceğiz” dedi.
 
BU KONU ÜZERİNE ODAKLANDIK
Pazar günü yapılan seçimlerde yeniden göreve gelen Yaşar Kuş, göreve başlar başlamaz bu konu üzerine odaklandıklarını dile getirerek “Kongrenin ardından gelen tepkileri ve eskileri gördüm. Bu konunun bizim için sıkıntı olduğunu zaten biliyordum. Seçim sürecinde fazla uğraşamadım. Bundan sonra servisçiler derneği ile birlikte el ele verip ne gerekiyorsa yapacağız. Emniyet teşkilatına, zabıta ekiplerine şükranlarımızı sunuyorum. Bu uygulamanın da devamını diliyorum” dedi.
 
BİRİKİMİMİN EN FAZLASINI ONLARA AYIRACAĞIM
Servis araçları derneğinin 2013 yılında kurulduğunu dile getiren Yaşar Kuş “Ben buradan kurucu başkan Hanifi Karataş’a teşekkür ediyorum. İlk onlar medeni cesareti ortaya koydular ve ellerini masaya vurdular. Ben bu derneğin başarısından yanayım. Eğer başarılı olamazsa başarısızlığın tek sahibi olarak kendimi görüyorum. Bugüne kadar çıktığım yollarda başarılı oldum. Bu çatı altında servisçi arkadaşlarımız ile dernek el ele verip her şeyi yapacağız. En zor şartlarda servisçi arkadaşlarımız için bütün bilgi birikimi en fazlasını onlara ayıracağım” dedi.
 
UYGULAMA HER ŞEYİ GÖSTERDİ
Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Tanyeli de üç aylık süre zarfından gerek emniyet gerekse belediye ile sıkı çalışma içinde olduklarını ifade ederek “Yapılan bu uygulama her şeyi gösterdi. Demek ki kanundan daha büyük değil. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e ve Çerkezköy Trafik Tescil Büro Amiri Ekrem Çiçek’e teşekkür ediyorum. Yağmur demeden uygulama yaptılar. Bu saatten sonra şoför esnafının daha iyi olacağını düşünüyorum” dedi.
 
BELGESİ OLMAYANLARIN İŞİ ZOR
Bu işi sıklaştıracaklarını ifade eden Tanyeli “S plakası yol belgesi olmayanların bu saatten sonra çalışmaları zordur. Allah onların yardımcısı olsun. Biz ekmeğimiz için mücadele ediyoruz. Bu mücadelemiz de sonuna kadar devam edeceğiz. Verilen sözler yerine getiriliyor. Herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
“KİMSE KANUNUN ÜZERİNDE DEĞİLDİR”
Korsan araçlar ayrıldığı zaman şoför esnafının ekmeği de artacağını söyleyen Tanyeli “Bu uygulamalardan sonra arkadaşların içi rahat olabilirler. İnşallah bundan sonra daha da iyi olacaktır. Korsanlara yapılan bu uygulama gerçekten bir uyarı oldu. Çerkezköy’ün her yerinde bundan sonra her gün uygulama yapılacak. Bu saten sonra kimse yol belgesiz çalışamayacak. Kimse kanunun üzerinde değil. Böyle uygulama yapıldığı vakit kimsenin kaçma şansı olmayacak. Arkadaşlara sabredin diyerek bunu söylemek istedik” diye konuştu.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10