Bulgaristan -Türkiye sınırına tel örgü çekiliyor

Bulgaristan, Türkiye tarafından gelen kaçak göçmenleri önlemek amacıyla Kapıkule ile Hamzabeyli gümrük kapıları arasında kalan sınır bölgesine tel örgü çekecek.

19.01.2014 13:54:00 0
 Bulgaristan -Türkiye sınırına tel örgü çekiliyor
33 KİLOMETRELİK BÖLÜME TEL ÖRGÜ ÇEKİLECEK
Bulgaristan İçişleri Bakan Yardımcısı Vasıl Marınov, çekilmesi planlanan tel örgünün, 274 kilometrelik ortak kara sınırının 33 kilometrelik bölümüne çekileceğini söyledi. Tel örgünün amacının iki ülke sınırının daha güvenli hale gelmesini sağlamak olduğunu belirten Marınov, “Ülkemize gelenleri kontrol altında tutmamız için, bu bölgede mutlak surette bu tel örgüye ihtiyaç var. Ülkemize silah ve benzeri şeylerin geçmesine imkan vermemek amacıyla bunu yapıyoruz. Bu AB’nin dış sınırı sayılır. Söz konusu tel örgü Elhova bölgesini kapsıyor ve denetimi çok zor olan bir bölge. Kaçakların yüzde 85'i bu bölgeyi tercih ediyor. Orası ormanlık bir bölge ve ayrıca Türk tarafındaki alt yapı çok güzel ve ulaşım o bölgeden çok kolay. Bu insan kaçakçıları da bu kişileri buradan geçiriyorlar. Pratikte biz onları bizim bölgemize girdiklerinde görebiliyoruz, o alanı göremiyoruz. Bu kişilerin ülkemize girmelerini engellemek çok zor. Biz de bu amaçla tel örgü çekiyoruz. Sınırın 33 kilometrelik bölümüne bu tel örgüyü çekiyoruz. Diğer bölgeler teknik olarak termal kameralarla gözetleniyor. Biz termal kameraların görmediği zor olan sık ormanlık alanlara kesitler halinde tel örgüyü çekiyoruz” dedi.
 
3 AY İÇİNDE TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR
Marinov, çalışmaların başladığını, tel örgünün 3 etapta tamamlanacağını belirterek birinci etabın hazır olduğunu, ilk olarak yol açma çalışmalarının yapılarak alan tesviyesinin gerçekleştirildiğini belirtti. Çalışmalar kapsamında 3 metre yüksekliğinde olacak tel örgü inşasının 3 ay içinde tamamlanması hedeflenirken, Lesova-Hamzabeyli sınır kapısı ile Kapitan Andreov-Kapıkule sınır kapısına doğru çekileceği ifade edildi.
 
Haber / Cem BÜLBÜL

0282 726 91 91
0282 747 65 10