Tekirdağ’da sessiz çığlık

Türkiye’de 11 şehirde Cumartesi günleri yapılan 'Sessiz Çığlık' etkinliği, Vardiya Bizde Platformu tarafından Tekirdağ Tuğlalı Park'ta yapıldı. Vardiya Bizde Platformu tarafından düzenlenen etkinli?

Tekirdağ 20.01.2014 12:30:00 0
 Tekirdağ’da sessiz çığlık
KARŞISINDA DİK DURMAMIZ GEREKİYOR
Emekli Tuğgeneral ve Tekirdağ Eski Tugay Komutanı Küçük, hapiste bulunan generalleri kastederek, "Onların tek düşünceleri vatan sevgisi ve ülke bütünlüğüdür. Türkiye'nin geleceği önemli. Kime haksızlık yapılıyorsa hep beraber karşısında dik durmamız gerekiyor" dedi. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’a verilen cezanın onaylanmasının nedeninin Türkiye’nin gündemini değiştirmek olduğunu öne süren Küçük, "Türkiye’de hırsızlık ve rüşvet vardır. Bu engellenmelidir. Hep beraber dik durmamız lazım. Benim gelecekle ilgili hiçbir endişem yok. İnanıyorum ki Türkiye Cumhuriyetini kuran Atatürk’ün yolunda herkes ilerleyecektir. Ben her şeyimi Atatürk’e borçluyum. Ben çay bahçesinden çıktım bu ülkeye general oldum. Eğer Atatürk olmasaydı, ben general olmazdım. Ben Atatürk’ün yolundan 1 dakika bile ayrılmayacağım" diye konuştu.
 
TUTUKLULUK SÜRELERİNE İTİRAZ ETTİK
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak ise, Ergenekon, Balyoz ve İzmir’deki casusluk davasından dolayı tutukluluk sürelerine itiraz ettiklerini kaydederek, adil yargılanma istediklerini dile getirdi. Öztrak, "Bir an önce Türkiye'nin bu içler acısı manzaradan kurtulması lazım. Tutuklu insanlar orada ölüyorlar. Onların hesabını kim verecek? Bunların hesabı mutlaka sorulmalıdır. Sadece yeniden yargı değil. Bir an şaibe altındaki davalardan yatanlar serbest bırakılmadır" dedi.
 
Haber / Sevim BOZKURT

0282 726 91 91
0282 747 65 10