Yel “Büyükşehir ve ilçeleri ak belediyecilikle buluşturacağız”

AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi.

Kapaklı 20.01.2014 15:01:00 0
Yel “Büyükşehir ve ilçeleri ak belediyecilikle buluşturacağız”
GÜZELLİKLERİ YAŞATMAK İSTİYORUZ
Kahvaltının açılış konuşmasını yapan AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti. Dün saat 10.30’da Kapaklı Aksu Kafe’de düzenlenen kahvaltıda konuşan AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel, “Tekirdağlılar AK Belediyecilik anlaşıyla buluşmak istiyor. Halkımız AK Belediyeciliğin güzelliklerini Tekirdağ’da da yaşamak istiyor. Bu kapsamda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday oldum. Bu yoldaki en büyük güvencemiz de sizlersiniz” dedi.
 
 
ÇİÇEÐİ BURNUNDA İLÇE
Yel, Kapaklı’nın yeni bir ilçe olduğunu anımsatarak “Kapaklımızı ilçe yapan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz. Bize düşen görev, Kapaklı’yı AK Belediyecilikle buluşturmaktır” dedi.  30 Mart’ta Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 11 ilçe belediyesinin de AK Belediyeciliğe kavuşacağını dile getiren Mustafa Yel, bundan yıllar sonra insanların Tekirdağ’ı ‘30 Mart 2014 öncesi Tekirdağ ve 30 Mart 2014 sonrası Tekirdağ’ diye anacağını belirterek “Çünkü Tekirdağ’ın ödeneği artacak. Vergi ödemede ülkede 9’uncu olmasına rağmen, yatırım almada son sıralarda bulunmasından dolayı bir serzeniş vardı. Hükümetimiz bu serzenişi duydu” dedi.
 
 
36 MİLYON LİRALIK BÜTÇE İLE HİZMET ETMEYE ÇALIŞTIK
Büyükşehir ile birlikte yatırımların hızının, çeşidinin ve miktarının da artaracğını söyleyen AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel “Kapaklı, Çerkezköy ve Çorlu’nun nüfusu son 30 yılda hızlı bir şekilde arttı. Bu ilçelerimiz yıllarca hızlı nüfus artışının sorunlarını yaşadı. Bu sorunları aşabilmenin yegane yolu Büyükşehir Belediyesi olabilmektir. “İl Özel İdaresi olarak 36 milyon TL bütçe ile Tekirdağ’a hizmet etmeye çalıştık. Bu bütçenin yalnızca 10 milyon TL’sini köylere ayırabiliyorduk. Büyükşehir olması ile birlikte Tekirdağ’ın bütçesi en az 500 milyon TL olacak” dedi. Mustafa Yel, İl Özel İdare olarak, 2013 yılında 30 milyon TL borçlanarak köylerde 110 kilometre yolu asfaltladıklarını belirtti.
 
 
HİZMETLERİ TÜM TEKİRDAÐLILARA ULAŞTIRACAÐIZ
Mustafa Yel, Tekirdağ’ın yol, su ve altyapı ile alakalı tüm sorunları giderecek projelere sahip olduklarını belirtti. Gençler için spor merkezleri, kültür merkezleri projelerinin hazır olduğunu söyleyen Yel “Bunların yanında ilçe belediyelerinin liseler için kampus projelerine de destek vereceğiz. Trafik sorununu ortadan kaldırmak için köprülü kavşaklar inşa edeceğiz. Elimizden gelen tüm hizmetleri 860 bin Tekirdağlı’ya ulaştıracağız” dedi.
 
TEKİRDAÐ’I KARIŞ KARIŞ GEZDİM
Tekirdağ’da 257 köy 24 belde ve 11 ilçede ne kadar kamu hizmeti varsa görev süresi boyunce hepsinin takipçisi olduğunu dile getiren Yel “Belediye hizmetlerinin uzmanı oldum. Halk, kendini yönetecek kişiyi seçerken, işin uzmanını seçmelidir” dedi.  Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Nail Yılmaz’ı da eleştiren Mustafa Yel, “Geçtiğimiz günlerde bir etkinlikte kendisine Ergene ile ilgili bir soru soruldu. ‘Çerkezköy’de çeşitli ziyaretlerde bulundum. Buradan Kızılkule Köyü’ne geçtim. Ergene’nin kirliliği buradan başlıyor’ dedi. Bu yazıyı görünce Kızılpınar’daki dostlarımı aradım ve ne zaman isim değiştirdiklerini sordum. Açıklamalarında Tekirdağ’da 358 köyden bahsediyor. Daha Tekirdağ’da kaç köy olduğundan habersiz. Ben 8,5 yıldır Tekirdağ’da görev yapıyorum. Tekirdağ’ı karş karış gezdim. Bu iş ancak bilen insanlarla olur” dedi.
 
ERGENE’Yİ TEMİZLEMEK İÇİN DÜÐMEYE BASTIK
AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur da kahvaltıda yaptığı konuşmada Ergene’nin kirliliğine dikkat çekti. Kocaeli’nde bütün köylerde paket arıtma tesislerinin olduğunu söyleyen Kambur “Devlet Su İşleri Trakya’da ise 12 belediyede arıtma tesisi yapıyor. Tekirdağ ve Trakya’da arıtma tesisi yapımına daha yeni başlanmışken, Kocaeli’nde köylerde dahi arıtma tesislerinin yüzde 98’i tamamlandı” dedi. Trakya’da sanayi kuruluşlarının, atıklarını yıllarca Ergene’ye vahşi bir şekilde bıraktığını belirten Kambur “Ergene, içinde canlı yaşanamaz duruma geldi. Ergene’yi biz kirletmedik. Fakat iktidarımız 3,2 milyar TL’lik yatırımla Ergene’nin temizlenmesi için düğmeye bastı” diye konuştu.
 
AK PARTİ HİZMET PARTİSİDİR
Ahmet Kambur, “AK Belediyeciliğin olduğu bütün belediyelerde meseleler çözüldü. 1994’te İstanbul Kerbela gibiydi. Susuzluktan kırılıyordu. Recep Tayyip Erdoğan, 1994’te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi. 4,5 yıl bu görevi sürdürdü. Bu süre zarfında su sorununu çözdü. Çöp dağlarını yok etti. Haliç’i temizledi. Tüm bunlar gösteriyor ki belediyecilik AK Parti’nin işidir. AK Parti, slogan ya da ideoloji partisi değildir. Hizmet partisidir” dedi.
 
İÇİMİZDE DENGESİZ İNSANLAR OLABİLİR
17 Aralık 2013’ten beri ülke gündeminde olan yolsuzluk iddialarına da değinen Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur “Muhalefet ‘asrın en büyük yolsuzluğu’ diyor. Biz ise ‘siyaseti dizayn etme çabaları’ diyoruz. Kim bu milletin 1 kuruşuna dahi tenezzül ederse, kim tüyü bitmemiş yetimin hakkına el uzatırsa bunun hesabı sorulsun. İster Bakan olsun, ister Bakan oğlu olsun, ister Belediye Başkanı olsun. Kim olursa olsun sonuna kadar araştırılsın. En ağır ceza verilsin. Pürü pak değiliz. İçimizde dengesiz insanlar olabilir. Biz varsa bu kişileri tespit edip partimizden ihraç ediyoruz” ifadelerini kullandı.    
 
KILIÇDAROÐLU’NA DA YÜKLENDİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Kambur “247 milyar yolsuzluk yapıldı diyor. Bunun olabilmesi için Türkiye’de son 10 yılda hiçbir hizmetin yaplmaması gerekirdi. İnsan bir şey söylerken hesabını kitabını iyi yapmalı. Ana muhalefet lideri yalanı, doğrudan çok daha rahat konuşabilen bir kişidir. Siyaset ciddiyet ister. Bu yalanlarla vatandaşı kandırabileceğini düşünüyorsan yanılıyorsun. Halbu ki, ‘AK Parti 11 yılda güzel hizmetler yaptı fakat biz gelsek daha iyisini yaparız’ deseler daha fazla oy alırlar” dedi.
 
ESNAFI ZİYARET ETTİLER
AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayları, Ak Partili Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri, Mahalle Muhtarları, AK Parti Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Sevgi Aksoy, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Kahvaltının ardından Mustafa Yel ve beraberindeki AK Parti heyeti ilçedeki esnafı ziyaret etti.
 
Haber / Cem BÜLBÜL

0282 726 91 91
0282 747 65 10