Çetinkaya “Form doldurulmazsa birçok sorun ortaya çıkacak”

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, dün yaptığı açıklamada “30 Mart’ta yapılacak olan Yerel seçimlerde engelli vatandaşların doldurması gereken Engellilik

Çerkezköy 20.01.2014 15:16:00 0
 Çetinkaya “Form doldurulmazsa birçok sorun ortaya çıkacak”
MAĞDUR OLDUK
Engellilik Durumu Beyan formunun açıklama kısmında “2014 Mahalli İdareler Seçimi Muhtarlık Bölgesi Askı Listeleri son tarihine kadar geçerlidir” ibaresinin yer aldığını söyleyen Çetinkaya “O tarihe kısa bir süre kaldı ve bu süre içinde kimlere ulaşabileceğiz. Gerçekten bu konuda engelli arkadaşlarımız ve bizler mağduruz. İlçe Seçim Kurulu’ndan kısa bir süre içinde böyle bir bilgi bizlere ulaşmış olsaydı biz de derneğimize kayıtlı 836 üyemize daha erken haber vermiş olurduk ve formlarını doldurup İlçe Seçim Kurulu’na teslim ederdik. Görme engelli, ortopedi, zihinsel ve bedensel engelli arkadaşlarımız oy kullanmaya gittikleri zaman üst katlara çıkmakla uğraşmış olmazlardı ve oylarını da rahat bir şekilde kullanacaklardı. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın da yaşanan bu durumda bizlere yardımcı olacağına inanıyoruz. Bu konuyla ilgili üyelerimize mesaj yolu ile bilgilendirip çalışmaları hızlı bir şekilde yapmayı düşünüyoruz” dedi.
 
RAHAT BİR ORTAMDA OY KULLANAMAYACAK
Çetinkaya, Engellilik Durumu Beyan Formu doldurulmadığı takdirde birçok sorunun da ortaya çıkacağını belirterek “Engelli vatandaşlarımız bu formları doldurmadıkları takdirde oy kullanırken sıkıntı çekeceklerini ve oy kullanamayacaklarını düşünüyoruz. Bu formları doldurmadıkları vakit engelli kardeşlerimiz için rahat oy kullanabilecekleri bir ortam oluşmayacak. Üçüncü katta oy kullanacak engelli üyemiz asansörü yada engelli merdiveni olmayan yerde nasıl oy kullanacak? O günkü şartlarda yaşanan yoğunlukta böyle bir sistem nasıl sağlanacak. Engelli vatandaşımız evine yakın bir yerde, kolayca rahat oy kullanabileceği bir şekilde, hemen giriş katta ve sandığına kolayca erişebileceği bir yerde oy kullanabilsin. Üç günlük bir süre kala bu durumun yaşanması da üzüntü vericidir. Bu durumun engelli vatandaşlarımızın göz ardı edildiğinin bir kanıtı olarak düşünüyoruz” dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10