Yüceer “Yolsuzluğun hesabı sandıkta sorulmaz”

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, dün CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay ve partililerle birlikte Çerkezköy’de çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Çerkezköy 20.01.2014 16:25:00 0
 Yüceer “Yolsuzluğun hesabı sandıkta sorulmaz”
STK’LAR İLE İLETİŞİM HALİNDE OLMAK İSTİYORUZ
İlk olarak saat 13.30’da Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak’ı ziyaret eden Candan Yüceer, sendikanın çalışmaları hakkında bilgi aldı. CHP’nin büyükşehir belediye başkan adayının Şubat ayı başında belli olacağını söyleyen Yüceer “Biz seçim sürecini çok erken başlattık. Toplamda en fazla aday açıklayan parti biziz. Hayırlısı olsun. Bu sefer ‘hayırlısı bizi’ diyoruz” dedi. Sivil toplum kuruluşları ile iletişim halinde olmak istediklerini belirten Yüceer “Sizleri dinlememiz lazım. Yerel yönetimlerde bunu yapmayı hedefliyoruz. İlçe belediyelerin büyükşehir belediyesi ile uyum içinde çalışması da çok önemli. STK’ların katkılarını da bekliyoruz. Biz de onlar için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz” dedi.
 
 
ÇERKEZKÖY’ÜN YAŞAM ALANLARINA İHTİYACI VAR
Emekçinin yanında olduklarını söyleyen Yüceer “Emekçilerin yaşadıkları zorlukları ve sıkıntıları biliyoruz” diye konuştu. Çerkezköy’de en önemli projelerinin sosyal projeler olacağını dile getiren Milletvekili Yüceer “Çerkezköy’ün yaşam alanlarına ihtiyacı var. Burada kazanıyoruz, burada harcamak istiyoruz” dedi. CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay da Tekirdağ’ın Mart’tan sonra büyükşehir olacağını anımsatarak “İnşallah önümüzdeki süreçte büyükşehirde ve Çerkezköy Belediyesi’nde CHP bayrağını dalgalandıracağız. Çerkezköy’de eksiklikleri soruyoruz, sorguluyoruz. Çerkezköy’de paylaşım eklikliği var. CHP iktidarı sürecinde daha çok paylaşacağız” diye konuştu.
 
İNSAN ODAKLI PROJELER ÜRETECEÐİZ
Çerkezköy’de şeffaflık konusunda eksiklikler olduğu için temel bir sorun olarak ortaya koyduklarını söyleyen Vahap Akay “Çerkezköy’de gelişen bir nüfus var. Fakat bunu karşılayacak bir yapı yok. Çerkezköy’de sosyal hayatın olmayışını herkes içine sindirmiş” dedi. Önümüzdeki günlerde projelerini ortaya koyacağını dile getiren Akay “Çerkezköy’de sosyal yaşam yok. Burada yaşayan insanların sokağa çıkması lazım. Biz insan odaklı projeler üreteceğiz” ifadesini kullandı.
 
 
KAZANILMIŞ HAKLARIMIZI KAYBETMEK İSTEMİYORUZ
Ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getiren Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak da sendika ile ilgili Yüceer ve partililere bilgi verdi. Kıdem tazminatı konusunda sendika olarak genel grev kararlarının olduğunu söyleyen Koçak “Kazanılmış haklarımızı kaybetmek istemiyoruz. Kıdem tazminatı kızımızın gelinliği, oğlumuzun damatlığıdır” dedi.
 
HALKI BURADA TUTACAK SOSYAL ALANLAR OLMALI
2013 yılının kendileri için hareketli bir yıl olduğunu söyleyen Murat Koçak “Çerkezköy’de yaklaşık 10 bin üyemiz var. Fabrikalarımızda ciddi sıkıntılarımız yok. Zaten Türk Metal Sendikası’nın olduğu yerlerde sıkıntı olmaz” dedi. Çerkezköy’de belediye başkan adaylarının projelerini açıklayarak halkı ikna etmesi gerektiğini söyleyen Koçak “Çerkezköylüler Silivri’ye ya da Çorlu’ya gitmek zorunda kalıyor. Çünkü Çerkezköy’de gidilecek yer yok. Halkı burada tutacak sosyal alanların olması lazım” dedi.
 
ŞUANDA ÇERKEZKÖY’E FAYDASI YOK
Huzurevi konusunun gündeme getirilmesi üzerine de konuşan Murat Koçak “Orasının yerini belediye verdi. Binayı sendika olarak biz yaptık. 2 yıl işlettik. Talep olmayınca kapattık. Parasını ödeyerek belediyeden alalım diyoruz. Ama tapu bizim olduğu için tapulu yerimize para ödeyemiyoruz. O bina atıl halde duruyor. Şuanda Çerkezköy’e bir faydası yok. 30 Mart’tan sonra başkan kim olursa bu konuna da kendisinden destek istiyoruz. Oranın 2 bloğunu belediyeye vermeyi teklif etti genel başkanımız. Bize kalan bölümü de Mektebim Okullarına kiraya vermek istiyoruz. Her yıl 100-150 üye çocuğumuz orada tam burslu okuyacak” dedi.
 
AK PARTİ MİLLETE ÇİZGİ ÇEKTİ
CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay ve partililer Türk Metal Sendikası ziyaretinin ardından Lastik İş Sendikası Çerkezköy Temsilciliği’ni ziyaret etti. CHP heyetini burada Lastik-İş Sendikası İstanbul Şubesi Mali Sekreteri Necmettin Bayram karşıladı. Son dönemlerde Türkiye gündeminde yer alan yolsuzluk iddialarına ilişkin konuşan Candan Yüceer “Yolsuzluğun hesabı sandıkta sorulmaz. ‘Ben sandıkta hesap veririm’ zihniyeti kabul edilemez dedi. Yönetime geldiklerinde 76 milyonun hepsine hizmet götüreceklerini söyleyen Yüceer “Bana oy da vermeyebilir. Biz AK Parti gibi olmadık olmayacağız. AK Parti millete çizgi çekti ‘Benden olanlar ve bertaraf edilmesi gerekenler’ diye” şeklinde konuştu.
 
FARKIMIZI ORTAYA KOYACAÐIZ
CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay da intikam duygusuyla siyasetin olmayacağını vurgulayarak “Biz yaşananların tamamını bir tarafa bırakacağız. Kendi yapmamız gerekenleri yapacağız. Farkımızı ortaya koyacağız” dedi. Ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getiren Lastik-İş Sendikası İstanbul Şubesi Mali Sekreteri Necmettin Bayram da sendika ile ilgili CHP’lilere bilgiler verdi. Buradaki ziyaretin ardından Kapaklı’da bir cenaze törenine katılan Candan Yüceer, Vahap Akay ve partililer saat 15.00’da da TEKSİF Çerkezköy Şubesi’ni ziyaret etti. TEKSİF Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan ve yönetim kurulu tarafından karşılanan CHP heyeti, sendikanın çalışmaları hakkında bilgi aldı.
 
PARTİLİLER DE EŞLİK ETTİ
CHP tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan ve Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay’a ziyaretlerde, yönetim kurulu üyeleri, partililer ve CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylarından Ensar Sivri eşlik etti.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10