Kaymakam Kubilay “Bu projeleri önemsiyoruz”

Avrupa Birliği Vet-Pro Projesi kapsamında Polonya’dan Çerkezköy’e gelen İngilizce öğretmenleri Polonyadan gelen İngilizce Öğretmenleri Monika Ramanonska, Katarzyna Niewegowska-Rocha, Aneta Przy Chodzien ve Ica Kres

Çerkezköy 21.01.2014 16:36:00 0
 Kaymakam Kubilay “Bu projeleri önemsiyoruz”
KAYMAKAM KUBİLAY’I ZİYARET ETTİ
Avrupa Birliği Vet-Pro Projesi kapsamında Polonya’dan Çerkezköy’e gelerek 19-31 Ocak tarihleri arasında Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nde 9. Sınıf ve 10. Sınıf öğrencileri ile Dil bölümü öğrencilerinin derslerine girecek olan İngilizce Öğretmenleri Monika Ramanonska, Katarzyna Niewegowska-Rocha, Aneta Przy Chodzien ve Ica Kresinska dün saat 10.00’da Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ı ziyaret etti.
 
 
MASRAFLARI AB FORMUNDAN KARŞILANIYOR
Ziyarette proje ile ilgili bilgiler veren Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Sayar “Avrupa Birliği Vet-Pro Projesi öğrenciler ile birebir eğitim gerçekleşecek. Ayrıca gelen öğretmenlerimiz iki hafta boyunca öğrencilerimiz ile birlikte ders işleyecekler. Bu projenin tüm masrafları Avrupa birliği formundan karşılanıyor” dedi. Ziyarette konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da projenin hayırlı olmasını temenni etti.
 
 
PROJE OFİSİ YAPABİLİRİZ
Projenin amacına ulaşmasını temenni eden Kubilay “Emeği geçen okul müdürümüze ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Kendilerine başarılar diliyoruz. Bu devam edecek bir projedir.  Bu projeleri önemsiyoruz. İlçede proje ofisi yapabiliriz. Avrupa Birliği projelerinin koordinasyonunu yürütecek yerlerimiz var. Bununla ilgili kurumumuz olmasına rağmen daha önce işlevsellik yapılmamış. Bunu aktif hale getirerek eğitim de ilçemizde önemli bir kazanım kazanmış oluruz” dedi.
 
BU PROJEDE İLKİZ
Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Birdal Kanmış da bu projede ilk olduklarını ifade ederek “Avrupa Birliği ülkesi değiliz. Bu projeleri hayata geçirmek için belli kriterlerden geçiyorsunuz. Bütün bunlar formları Ankara’ya gidiyor” diye konuştu. Konuşmaların ardından Monika Ramanonska Kaymakam Kubilay’a Polonya’ya özgü çeşitli hediyeler verdi.
 
ERTEM’İ DE ZİYARET ETTİLER
İngilizce Öğretmenleri Monika Ramanonska, Katarzyna Niewegowska-Rocha, Aneta Przy Chodzien ve Ica Kresinska, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Sayar ve İngilizce Öğretmeni Birdal Kanmış saat 14.30’da da Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’i makamında ziyaret etti. Öğretmenlerin 19-31 Ocak tarihleri arasında misafir olacaklarını dile getiren Birdal Kanmış “Aktif olarak derslere katılıp öğretmenlik yapacaklar. Uygulamalı iki ülke arasındaki derslerin paylaşımını kültür değişimini, İngilizce’nin okulumuzda gelişmesi için ellerinden geleni yapacaklardır. Daha önce öğretmenlerimiz ülkemize gelmişlerdi” dedi. Kanmış, projeye desteklerinden dolayı belediyeye de teşekkür etti.
 
 
TÜRKİYE’DEN MUTLU AYRILMALARINI İSTİYORUZ
Çerkezköy Belediyesi Başkanı Ali Ertem de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nin çalışmalarının takdire şayan olduğunu belirten Ertem “Bu çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Polonya’dan gelen öğretmenler arkadaşlarımızı kendilerini misafir etmekten duyduğumuz mutluluğu ifade etmek istiyorum. Bu ilişkilerin de devam etmesini diliyorum. İş birliği içinde olmaları gerçekten çok güzel. Belediye olarak bu projelere destek vermekten gurur duyuyoruz. Türkiye’den mutlu bir şekilde ayrılmalarını istiyoruz” dedi.
 
 
HEDİYELER TAKDİM EDİLDİ
İngilizce Öğretmenleri Monika Ramanonska, Katarzyna Niewegowska-Rocha, Aneta Przy Chodzien ve Ica Kresinska da Türkiye’de bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirterek “Türkiye’nin mutfağını, okullarını, öğrencilerini ve özellikle Çerkezköy’ü çok beğendik” dedi. Konuşmaların ardından Monika Ramanonska Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e çeşitli hediyeler sundu. Ziyarette Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem odasında bulunan maket uçağı Monika Ramanonska’nın beğenmesi üzerine hediye ederken, Monika Ramanonska da şaşkınlığını gizleyemedi. Ali Ertem ayrıca bütün öğretmenlere Çerkezköy Belediyesi logolu çini tabak ve çeşitli hediyeler verdi.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10