AK Parti’de şok istifa

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ dün saat 18.00’da yaptığı yazılı açıklama ile, ilçe başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Çerkezköy 22.01.2014 18:12:00 0
AK Parti’de şok istifa
İSTİFA ETTİ
Basında yer alan  haberin ve sosyal medyada yapılan yorumların ardından dün akşam açıklama yapan Demirbağ, “2,5 yıldır yürüttüğüm İlçe Başkanlığı görevimden istifa ediyorum” dedi. Atamayla ilgili değil kendisinin, Milli Eğitim Bakanı’nın dahi etkisinin olamayacağını söyleyen Alaettin Demirbağ, “Bahse konu öğretmenin Bölge İdare Mahkemesi’ne göreve iadesi konusunda müracaat ettiğini duydum. Fakat şahsımla alakalı herhangi bir şikayette bulunup bulunmadığından haberim yok” dedi.
 
“MÜCADELEMİ HUKUK ZEMİNİNDE SÜRDÜRECEÐİM”
Son zamanlarda şahsına yönelik sistematik bir saldırı olduğunu ileri süren Demirbağ yazılı açıklamasında “İki buçuk yılı aşkın süredir ifa ettiğim İlçe Başkanlığı görevim sırasında tüm kurumlarla olduğu gibi Milli Eğitim Camiası ile de onların sıkıntılarını gidermek, sorunlarına çözüm bulmak, ihtiyaçlarını karşılamak adına gayretlerim oldu. Bu süreç içersinde Karaağaç’ta bir okulun taleplerini iletmek adına şahsıma ulaşıldı. İlçe Başkanı sıfatımla elimden geldiğince okulun ihtiyaçlarını karşıladım. Duyduğum kadarıyla okul müdiresi kurum içersindeki sorunları nedeni ile hakkında yapılan tahkikat neticesinde müfettiş raporları doğrultusunda müdürlük görevinden alındı. Müdürlüğe atanması ve tahkikak neticesinde müfettiş raporları doğrultusunda görevinden alınması ile ilgili hiçbir tasarrufum olmamasına rağmen görevinden olduğunu düşünüyorum. Bu durumda şahsımı hedef alan bu çirkin olaydan işgal ettiğim makamın imtiyazını kullanmadan aklanabilmek ve mensubu olduğum partiye zarar vermemek için, şahsıma yönelik bu çirkin kampanyanın mücadelesini hukuk zemininde verebilmek için, iki buçuk yıldır başarıyla ifa ettiğim İlçe Başkanlığı görevinden istifa ediyorum” ifadelerine yer verdi.
 
YEŞİL VEKALET EDECEK
İstifa eden Alaettin Demirbağ’ın yerine AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı’na Selda Yeşil vekalet edecek.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10