İşbirliği protokolü imzalandı

Namık Kemal Üniversitesi ile Orman Gelen Müdürlüğü arasında kampus alanı içindeki boş alanların uygun türlerde ağaçlandırılması amacıyla İşbirliği Protokolü imzalandı.

Tekirdağ 23.01.2014 13:04:00 0
 İşbirliği protokolü imzalandı
BOŞ ALANLAR AĞAÇLANRIRILACAK
Protokolün imza törenine NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, Tekirdağ Orman İşletme Müdürü Mehmet Uzun, Orman Fidanlık Müdürü Hikmet İhtiyar, NKÜ Park ve Bahçeler Birimi’nde görev yapan Mühendis Ayten Özyavuz ve Mühendis Derya Serbest Şimşek katıldı. İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek “İmza attığımız bu protokol, hayırlı olsun. İnşallah yeşil olan kampüsümüzü daha da yeşillendireceğiz. Orman Bölge Müdürlüğüne katkılarından dolayı kutlarım” dedi.
 
FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTURULDU
Protokolün imzalanmasının ardından gerçekleştirilen fidan dikme töreninde, Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, Tekirdağ Orman İşletme Müdürü Mehmet Uzun ve Orman Fidanlık Müdürü Hikmet İhtiyar fidanlarını toprakla buluşturdu. Protokol kapsamında düzenlenen Değirmenaltı Yerleşkede bulunan Kız Öğrenci Yurdu önündeki alanda gerçekleştirilen fidan dikme töreniyle protokolün hayata geçirilmesi için ilk adım atılmış oldu.  3 yıl geçerli olacak protokol kapsamında ağaçlandırılmaya uygun alanlar için ağaçlandırma projesi oluşturulması, dikilen fidanların sulanması, sahanın yangın ve diğer zararlılara karşı korunması için gerekli tedbirlerin alınması konuları yer alıyor.
 
Haber / Cem BÜLBÜL
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10