İş alanının temeli törenle atıldı

Türkiye Tarım Kooperatifleri Birliği Çerkezköy Şubesi’nin Öztrak Caddesi’nde yıkılan binasının yerine yeni bina yapılacak.

Çerkezköy 23.01.2014 14:10:00 0
 İş alanının temeli törenle atıldı
5 KATLI İŞ SAHASI YAPILACAK
Dün saat 10.30’da düzenlenen temel atma törenin de konuşan Türkiye Tarım Kooperatifleri Tekirdağ Bölge Birliği Müdürü Mesut Baytekin, Tekirdağ Bölge Birliği’nin 101 birim kooperatif ve 425 personeli ile tüm Trakya’daki yöre çiftçisine hizmet ettiğini ifade etti. Bunlardan birisinin de Çerkezköy Tarım Kredi Kooperati olduğunu söyleyen Baytekin “Burada virane yapıda bir binamız vardı. Buraya şehrimize yakışır güzel bir bina yapacağız. 9 bin 200 metrekare inşaat alanı üzerinde 5 katlı çok hoş bir iş sahası yapacağız” dedi. Baytekin, bu iş alanının TKK’ya ve Çerkezköy halkına hayırlı olmasını temenni etti.
 
 
HAYIRLI OLSUN
Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da temel atma töreninde yaptığı konuşmada temeli atılacak olan iş alanının başta Çerkezköy halkı olmak üzere tüm bölgeye hayırlı olmasını temenni etti.  Böylesine büyük bir yatırımın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Kaymakam Kubilay,  iş alanının en kısa zamanda tamamlanarak faaliyete geçmesini temenni etti.
 
 
EN BÜYÜK ÇİFTÇİ AİLESİYİZ
Türkiye Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Abdullah Kutlu da 150 yıllık geçmişi olan TKK’nın sermayenin kıt faktörü olan tarım sektörüne ayni ve nakdi kredi sağlayan, çiftçilerin her türlü tarımsal girdi ihtiyaçlarını karşılayan bir kurum olduğunu ifade etti. Çiftçinin ürünlerini değerlendiren, bünyesindeki bin 600 ziraat mühendisi ile teknik hizmet veren TKK’nın, Türkiye’nin en büyük çiftçi ailesi olduğunu dikkat çeken Kutlu “Çiftçimize 2013’te 5 milyar 220 milyon TL kredi kullandırdık. Ziraat Bankası’ndan sonra çiftçiye en fazla kredi kullandıran kurum olduk. Türkiye’deki gübre tüketiminin 3’te birini biz temin ediyoruz. Her türlü tarımsal girdiyi çiftçimize düşük faiz ve uygun şartlarda temin ediyoruz” diye konuştu.
 
 
EN FAZLA MÜHENDİS İSTİHDAM EDEN İKİNCİ KURULUŞ
Kutlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan sonra en fazla ziraat mühendisi istihdam eden kuruluşun TKK olduğuna da dikkat çekerek “Amacımız devlete yük olmadan hizmet etmek ve istihdam sağlamaktır. 2006’dan beri 4 bin 450 personel aldık. 2013’te 255 yüksekokul mezununu aramıza kattık. İnşallah 2014’ün ilk aylarında da 150 ziraat mühendisi daha istihdam edeceğiz. Devlete yük olmadan yatırım yapmaya ve istihdam sağlamaya devam edeceğiz. Bugün temelini atacağımız bu iş alanı, bizim yatırımlarımızın küçük bir öreneğidir. Son birkaç yılda 350 milyon TL’lik yatırım yaptık” dedi. Gübretaş’ın bu yıl 60 milyon euroluk Amonyak Tankı inşa ettiğini söyleyen Kutlu 2014’te açılışı yapacaklarını belirtti.
 
 
GÜZEL BİR ESER KAZANDIRACAĞIZ
Çerkezköy’e güzel bir eser kazandıracaklarını belirten Kutlu “Otoparkı olacak, iş merkezi şeklinde 32 bürodan oluşan yapımızda 2 de büyük dükkân olacak. Burdan gelecek rant tekrar çiftçimize dönecek” dedi.
 
 
İLK HARÇ ATILDI
Konuşmaların ardından Türkiye Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Abdullah Kutlu ve Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay harç butonuna basarak iş alanının ilk harcını attı. İlk harcın atılmasının ardından dualar eşliğinde kurban kesildi.  
 
 
ÇOK İYİ YOLDAYIZ
Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Türkiye Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Abdullah Kutlu ve katılımcılar, temel atma töreninin ardından saat 12.00’da Golden Palas Otel’de düzenlenen yemekte bir araya geldi. Abdullah Kutlu yemekte yaptığı konuşmada “İkazatta hedeflerimizin yüzde 20 üzerine çıktık. Çok iyi yoldayız. Herkesin elinden geldiğince iyi çalışmasını istiyorum. En çok da kendim çalışacağıma söz veriyorum. Çalışmazsan namerdim” dedi.
 
 
BU İŞ ADETA İBADET
Kutlu, 2013 yılında kredilerde yüzde 88 geri dönüşüm sağlandığını belirterek “Kalan yüzde 12’lik kısmın kayıp olduğunu düşünmüyorum. Bu kısmın ödemelerini gecikltiren çiftçilerimizden oluştuğuna inanıyorum” dedi.  Yaptıkları işin adeta bir ibadet olduğunu ifade eden Kutlu, Türkiye Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği olarak siyasetle herhangi bir ilgilerinin olmadığını ve olmayacağını söyledi.
 
BAŞARI PLAKETLERİ VERİLDİ
Konuşmanın ardından 2012-2013 Yılı Kimyevi Gübre Satışı’nda birinci olan Keşan Şubesi; 2012-2013 Yılı Motorin Satışı’nda birinci olan Çorlu Şubesi; 2012-2013 Yılı Karma Yem Satışı’nda birinci olan İnece Şubesi; 2013 yılı en çok ikrazat yapan Lüleburgaz Şubesi; 2013 yılı en çok sigorta yapan Eski Kadın Şubesi ve 2013 yılı en çok tahsilat yapan Tekirdağ Şubesi’ne başarı plaketleri takdim edildi. Türkiye Tarım Kooperatifleri Birliği, yemeğin ardından kendi aralarında bir değerlendirme toplantısı yaptı.
 
KATILIM YOĞUN OLDU
Açılış törenine ve yemeğe Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Türkiye Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Abdullah Kutlu, Gübretaş A.Ş. Genel Müdürü Osman Balta, Gübretaş A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erdinç Yavuz, Tarım Gıda A.Ş. Genel Müdürü Erdinç Yavuz, Türkiye Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Denetim Kurulu Üyesi İlhan Saltık, Türkiye Tarım Kooperatifleri Tekirdağ Bölge Birliği Müdürü Mesut Baytekin, Türkiye Tarım Kooperatifleri Bölge Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Selim Sabri Tekin ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Haber / Cem BÜLBÜL 

0282 726 91 91
0282 747 65 10