10 bin öğretmen atanacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), şubat ataması başvuruları ve kontenjanlarına ilişkin kılavuzu yayımladı. Bakanlığın internet sitesinde yer alan kılavuza göre, bakanlığa bağlı eğitim kuruml

23.01.2014 16:00:00 0
 10 bin öğretmen atanacak
ELEKTRONİK ORTAMDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Öğretmenliğe başvuru ve atama işlemleri elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Bu kapsamda elektronik başvuru sayfası "İlk Atama", "Açıktan ve Kurumlar Arası Yeniden Atama" ve "Milli Sporcuların Atanması" şeklinde ayrı ayrı düzenlendi. Başvurularda aslı ibraz edilen belgelerin birer örneği il veya ilçe milli eğitim müdürlüğünce onaylanarak teslim alınıp asılları adaylara geri verilecek. Başvurular, başvurunun yapıldığı gün ya da en geç bir sonraki gün mesai saatleri içinde onaylatılması gerekiyor. Halen devlet memuru olarak çalışmakta olanların kurumlarından alacakları muvafakatlerinde, yazı örneği ibraz edilmek suretiyle belgenin ilgili bölümünün görevli bulunulan kurumun muvafakat vermeye yetkili amirince onaylanması gerekiyor. Kurumlarınca muvafakati onaylanmayanların başvuruları kabul edilmeyecek. Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı personelinden öğretmenliğe atanmak üzere başvuru yapacaklarda muvafakat şartı aranmayacak. Öğretmen olarak görevli iken görevinden ayrılmış olanlardan bakanlıkça en son düzenlenen kararnamelerinde "iki alan" yazılı olanlar, bu alanlardan sadece öğrenimi itibarıyla atanabileceği alana başvuruda bulunabilecek. Elektronik Başvuru Formu'nda beyan edilen bilgilerden adaylar sorumlu olacak.
 
 BAŞVURULAR 29 OCAK’TA BAŞLAYACAK
Başvurular, 29 Ocak- 04 Şubat'ta kabul edilecek. Atamalar ise 6-7 Şubat'ta yapılacak. Atanan öğretmenler göreve 10 Şubat'ta başlayacak. Başvurular için tüm alanlarda taban puan 50 olarak belirlendi. Bazı alanlardaki kontenjanlar şöyle:  "Sınıf öğretmenliğinden bin 50, İngilizce bin, ilköğretim matematik öğretmenliği 751, Türkçe 675, fen bilimleri/fen ve teknoloji 597, sosyal bilgiler 529, Türk dili ve edebiyatı 503, beden eğitimi 422, matematik 415, okul öncesi öğretmenliği 402."
 
Haber / Sevay KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10