Yüceer “Hepimizin alnında kara bir leke olarak kalacak”

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Yönetimi tarafından, Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nun ölümünün 21.yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda anma programı düzenlendi.

Çerkezköy 26.01.2014 11:32:00 0
 Yüceer “Hepimizin alnında kara bir leke olarak kalacak”
CESUR BİR KERE ÖLÜR
Partililerin yanı sıra vatandaşların da katıldığı programda konuşan CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer “24 Ocak bizim için çok anlamlı bir tarih. Ama benim için daha da anlamlı. 21 yıl önce öğrenci iken Uğur Mumcu’nun cenaze törenine katılmıştım” dedi. Uğur Mumcu’nun “Korkak bin kere ölür, cesur bir kere ölür” sözünün ne kadar önemli olduğunu bugün bir kez daha anladıklarını söyleyen Yüceer “Uğur Mumcu 21 yıl önce katledildi. Üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen ne kiralık tetikçiler ortaya çıkarıldı ne arkasındaki karanlık eller. Diğer katledilen aydınlarımız gibi. Bu cinayetlerin faili meçhul olarak kalması büyük bir acı. Bu bir demokrasi, hukuk ayıbıdır. İnsanlık suçudur. Tarihimizde de kara bir lekedir. Biz bu cinayetleri aydınlatamadığımız sürece hepimizin alnında kara bir leke olarak kalacaktır” dedi.
 
 
YOLU YOLUMUZDUR
Uğur Mumcu’nun eğilmeden, bükülmeden, yılmadan haksızlığın ve hukuksuzluğun üzerine gittiğini söyleyen Candan Yüceer “Bizim için 24 Ocak onurun, demokrasinin, hakın, hukukun, adaletin bir simgesi. Zalimin karşısında durmak boynumuzun borcudur. Yolu yolumuzdur. Onun fikirleri bizi her zaman aydınlatacaktır. Demokrasi şehitleri, doğrunun her zaman kazanacağının göstergesidir” diye konuştu. Yüceer, 21 yıl önce bombalı saldırıda hayatını kaybeden gazeteci yazar Uğur Mumcu’yu rahmetle ve şükranla andı.
 
 
KARLI SOKAK UÐUR MUMCU
Yüceer’in konuşması ve CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü’nün Uğur Mumcu’nun ölüm yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajı okunmasının ardından “Karlı Sokak Uğur Mumcu” isimli belgesel gösterisi sunuldu. Programın sonunda Uğur Mumcu’nun mozolesine kırmızı karanfiller bırakıldı.
 
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10