Akay projelerini 15 Şubat’ta açıklayacak

Seçim çalışmalarını sürdüren CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, önceki akşam saat 19.00’da Çerkezköy Vezirköprülüler Derneği’ni ziyaret etti.

Çerkezköy 28.01.2014 10:05:00 0
 Akay projelerini 15 Şubat’ta açıklayacak
YATIRIMLARI GERÇEKLEŞTİRECEÐİZ
Vezirköprülüler Dernek Başkanı Dursun Yıldız ve dernek yönetimi tarafından karşılanan Akay, Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte yapının tamamen değiştiğini ifade ederek “Çerkezköy’ün Tekirdağ Büyükşehir bütçesinden maksimum alması lazım ki Çerkezköy 5 yıla damgasını vursun” dedi. Son beş yıl içinde Çerkezköy’deki eksiklikleri gördüklerini ifade eden Akay “Yapılan hizmetlerin faydalı olanlarını da yapanlara teşekkür ediyoruz. Derenin durumu ortada. Kültürel anlamda da yapılması gerekenleri yapmamız lazım. Bir sanayi kenti olan Çerkezköy’ün daha güvenli bir kent olması için halkımızın rahat yaşamasını istiyoruz. Kavgasız ve daha rahat ve renkli şehre dönmemiz gerekiyor. Buda büyükşehir bütçesinden Çerkezköy’ün maksimum alması lazım gelen parayla yapılacak yatırımlarla gerçekleşecek” dedi.
 
 
SOSYAL BELEDİYECİLİÐE İHTİYAÇ VAR
Çerkezköy’ün sosyal belediyeciliğe ihtiyacı olduğunu ileri süren Akay “Yardıma muhtaç insanlarımız var. Kimi evinde yemek dahi pişiremiyor. Onların ihtiyaçlarını gidermekte belediyenin görevi. Aşevini hizmete geçireceğiz. Akşam belli bir saatten sonra insanlarımız evlerine kapanıyor. İnsanlarımızın evlerine kapanmasını istemiyoruz. Sanayi kenti olan Çerkezköy’ün artık modern bir kent olduğunu göstermek için kabuğunu kırmasını istiyoruz. Bu da oluşturulacak yeni yaşam ve sosyal alanlarla olacak” dedi.
 
ÖNEMLİ PROJELERİMZİ VAR
Projelerini 15 Şubat’tan sonra tek tek açıklayacağını söyleyen Akay “Çekezköy’e için çok önemli projelerim var” diye konuştu. Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte ilçeleri alt ve üst yapı çalışmalarını artık büyükşehir belediyesinin yapacağını da belirten Akay “Kızılpınar ile Bağlık Mahallesi’nin durumu da içler acısı. Önümüzdeki dönem acilen müdahale etmemiz gereken mahallelerimiz var. Biri Kızılpınar biri de Bağlık Mahallesi. Bu iki mahallemizin de durumu vahim ve içler acısı. Önümüzdeki dönem Büyükşehir belediyemizle iyi çalışmamız lazım ki eli rahatlayan bir Çerkezköy Belediyesine ihtiyacımız var. Herkes Çerkezköy adına mücadele ediyor. Projelerimizle de geleceğiz. Eleştirilerinizede açığız. Bizim sizlere kızma gibi bir durumumuz yok. Kızacak kişi siyaset yapmasın. Biz bunları göze aldık ve yola çıktık. Bizim için önemli olan halkımızın mutluluğu ve refahıdır” dedi.
 
HALKLA İÇ İÇE OLACAÐIM
Başkan seçilmesi halinde de yine halkla iç içe olacağını söyleyen Akay “Benim halktan kopma gibi niyetim yok. Ben en az birkaç dönem başkanlık yapmak istiyorum. Bu gün vatandaş rahat bir şekilde belediyeye giremiyor. Biz şeffaf bir belediyeciği hayata geçireceğiz. Herkes görecek. Belediye kaynaklarını doğru kullanacağız. Söküp söküp yapmayacağız. İyi analiz yaparak doğru zamanda bir kez yapacağız ve doğru yapacağız.” dedi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10