Polonyalı öğretmenler Çerkezköy’den memnun kaldı

Avrupa Birliği Vet-Pro Projesi kapsamında Polonya’dan Çerkezköy’e gelen 4 İngilizce öğretmeni Monika Ptasinska-Romanowska, Aneta Przychodzien, Iga Kresinska ve Katarzyna Nieweglowska-Rocha dün saat 12.30’da Çerkezk

Çerkezköy 29.01.2014 16:26:00 0
 Polonyalı öğretmenler Çerkezköy’den memnun kaldı
YEMEKTE BİR ARAYA GELDİLER
Dün Şanlıurfa İskender Salonu’nda düzenlenen yemeğe Çerkezköy Belediye Başkanı ve AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Ali Ertem, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Sayar, Polonyadan gelen İngilizce öğretmenleri Monika Ptasinska-Romanowska, Aneta Przychodzien, Iga Kresinska ve Katarzyna Nieweglowska-Rocha ve HFZ Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Birdal Kanmış katıldı.
 
KÜLTÜRLERİ KARŞILAŞTIRDIK
 19 Ocak’ta Çerkezköy’e gelen ve 31 Ocak’a kadar Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nde 9. Sınıf ve 10. Sınıf öğrencileri ile Dil bölümü öğrencilerinin derslerine girecek olan Polonyalı ingilizce öğretmenleri, Çerkezköy’e ilişkin izlenimlerini paylaştı. Bu programın hem öğrenciler hem de kendileri için bir ödül olduğunu ifade eden Tekirdağlı öğretmenler “Daha çok konuşma ortamı yaratmaya çalıştık. Bizim için verimli geçti. İnanıyoruz ki öğrenciler için de verimli geçmiştir” dedi. Öğrencilerin kendileriyle iletişime geçmekte zorluk yaşamadığını söyleyen Polonyalı öğretmenler “Türkiye’deki eğitim sistemini gördük. Eğitim sistemi bizimkinden farklı. Öğrencilerle konuşmalarımız esnasında kültürlerimizi karşılaştırdık. Öğrenciler bizim kültürümüze çok meraklılar, biz de onların kültürüne meraklıyız” diye konuştu.
 
EZAN SESİ İLGİMİZİ ÇEKTİ
Bazı öğrencilerin çok kolay iletişim kurduğunu, bazı öğrencilerin ise utandığını ifade eden Polonyalı öğretmenler, Çerkezköy ile ilgili izlenimlerini de paylaştı. Okunan 5 vakit ezanın ilgilerini çektiğini ifade eden misafir öğretmenler “Çerkezköy çok canlı bir ilçe. Buraya gelmekten memnun kaldık” dedi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10