Korkmaz, Kızılpınar’ı Çerkezköy’e referans gösterdi

Kızılpınar Belediye Başkanı ve Büyük Birlik Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Faruk Korkmaz, kendisi ile birlikte AK Parti’den istifa ederek Büyük Birlik Partisine geçen Çerkezköy Belediye Meclis

Çerkezköy 29.01.2014 18:01:00 0
 Korkmaz, Kızılpınar’ı Çerkezköy’e referans gösterdi
YUVAMIZA DÖNDÜK
Gazeteci Şaban Kardeş ile görüşen Faruk Korkmaz, 2004’te Büyük Birlik Partisi’nden Kızılpınar Belediye Başkanlığına seçildiğini, daha sonra hizmetler gelmesi için de dönemin BBP Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun olurunu alarak AK Parti’ye geçtiğini ifade etti. AK Parti’den 11 aday adayı içinden 10’unun istemediği bir kişinin aday gösterilmesi dolayısıyla, AK Parti’den ayrılma kararı aldıklarını söyleyen Korkmaz “Geçmişte siyasete başladığımız partiye gittik. Evimize, yuvamıza döndük. Evimizde siyaset yapmaya devam edeceğiz” dedi.
 
HALKIN SESİNE KULAK VERDİM
Sadece Erzurumluların değil tüm Çerkezköy’ün arkasında olduğunu iddia eden Korkmaz “Bir haftadır Çerkezköy’ü geziyoruz. Bize büyük bir teveccüh olduğunu görüyoruz. Mevcut yönetime karşı bu kadar tepki olduğunu bilmiyorduk” dedi. İddialı bir şekilde yola çıktıklarını belirten Korkmaz “81 ilin vatandaşı ile yola çıktık. Halkın sesine kulak vereceğimi söylemiştim. Halkın böyle istedi ben de böyle yaptım” diye konuştu.
 
 
GELECEÐE YÖNELİK HİZMETLER YAPTIK
30 Mart’ta Büyük Birlik Partisi olarak Çerkezköy Belediyesi’ni alacaklarından şüphesinin olmadığını dile getiren Faruk Korkmaz “Kızılpınar Çerkezköy’e referanstır. Kızılpınar köy idi kent oldu. Yüzlerce eser bıraktık. Kızılpınar’da yaptıklarımızı Çerkezköy’e de yapacağız” dedi. Kızılpınar’ın İstanbul’un Ataşehir’i olduğunu ileri süren Korkmaz “Belediye olarak 45 derslikli çok programlı lisesi, 21 derslikli anadolu lisesi, 6 kat kültür merkezi yaptık. Hangi il belediyesi bunları yaptı? Biz geleceğe yönelik hizmetler yaptık” dedi.
 
ÇERKEZKÖY’DE GÖNÜLLER KIRILMIŞ
Çerkezköy’de çok eksikliğin olduğunu söyleyen BBP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Faruk Korkmaz, “Dere kanayan bir yara. Sosyal donatı alanı, kadın sığınma evi yok. Vatandaşlarımız Çerkezköy’den Veliköy’e kadar dere kenarında aileleri ile birlikte yürüyüşlerini yapıp piknik yapabilecekler” dedi. Kızılpınar’da vatandaşın gönlünü fethettiklerini söyleyen Korkmaz “Kızılpınar’da artık insanlar bir bütün oldu. Çerkezköy’de vatandaşların gönlü kırılmış. Biz bunları onaracağız. Burada yapılacak çok iş var. Hizmet sadece yol, su ve kaldırımla olmuyor” diye konuştu.
 
BÜYÜK HAREKETİ BAŞLATTIM
AK Parti’ye söyleyecek bir sözünün olmadığını belirten Korkmaz “Belediye başkanları halkın malıdır. Belediye başkanları halkın sesine kulak vermelidir. Ben Büyük Birlik Partisi’nde büyük hareketi başlattım” dedi. AK Parti’den aday adaylığını açıklayan ve Ali Ertem’in aday gösterilmesinin ardından partiden istifa ederek Büyük Birlik Partisi’ne geçen Aynur Düzgünel de, bir kadın olarak Çerkezköy’de kadınlara yönelik projeler yapabilmek için yola çıktığını söyledi. Düzgünel “Meclis üyesi olarak yapamadıklarımı kent konseyinde, sivil toplum kuruluşlarında yapmaya çalıştım, çırpındım. Başbakan Belediye Başkan adaylarının 3’te 1’inin kadın olacağını söylemişti. Ama 10 tane kadına adaylık verildi. Bunun Türkiye genelinde tüm kadınlara haksızlık olduğunu düşünüyorum. Türk kadınını belediyecilikte temsil edecek kadın yok muydu? Belediye başkan adaylıklarının sadece 10 tanesinin kadınlara verilmesi çok komik bir rakam. AK Parti bana müsade etmediyse vicdanen tüm kadınları temsil ediyorsam bana kim değer verirse onun yanında olurum. AK Parti’de ben değer göremedim” dedi.
 
BUGÜN YAPMAK GEREKEN PROJELERİ HAYATA GEÇİRMEK
Meclis üyeliği döneminde de fikrinin sorulmadığını öne süren Düzgünel “Ürettiğim projelerin hayata geçirilmesine fırsat verilmedi. Ben kadınlar için varolma mücadelesi veriyorum. Dün yapmam gereken proje üretmekti. Bugün yapmam gereken ise bu projeleri hayata geçirmek” dedi. AK Parti’den Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan ve genel merkez tarafından adayın açıklanmasının ardından AK Parti’den istifa ederek Büyük Birlik Partisi’ne katılan Habip Bilgin de “İnsanın kendi prensiplerine uymayınca bir partiden ayrılıp başka bir partide siyaset yapması çok doğal. Bazı şeyler bize uymadı ve kendimize bir yol çizdik. Benim bazı düşüncelerim var. Onlardan taviz vermedim, vermeyeceğim” dedi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10