“30 Mart’ta belediye başkanlığını kutlayacağız”

AK Parti Genel Merkezi tarafından Çerkezköy Belediye Başkan Adayının açıklanmasının ardından AK Partililer önceki akşam saat 18.00’da Şanlıurfa İskender Kebap Salonu’nda düzenlenen birlik ve bera

Çerkezköy 30.01.2014 12:42:00 0
 “30 Mart’ta belediye başkanlığını kutlayacağız”
BİRLİK VE BERABERLİK YEMEÐİ DÜZENLENDİ
Yemeğe Çerkezköy Belediye Başkanı ve AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Ali Ertem, AK Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Sait Yazı, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy Belediye Başkan Adayları Süleyman Ak, Mehmet Danyeli, Tuncay Yegin, Çerkezköy İlçe Başkan Vekili Selda Yeşil ile yönetim kurulu üyeleri katıldı. AK Parti Çerkezköy İlçe Başkan Vekili Selda Yeşil yemekte yaptığı konuşmada, aday adaylığı sürecinin sonunda adayın belirlendiği ifade ederek “Genel merkezimiz aday adaylarımız içerisinden bir tanesini belirledi. Cuma akşamı mevcut başkan Ali Ertem ile devam etme kararı alındı. Bu, diğer adaylarımızın bunu yapamayacağı anlamına gelmiyor. Onlar da bizim için çok değerli. Bilgi, birikim ve tecrübeleri ile yanımızda yer alacaklar” dedi.
 
 
ALLAH YOLLARINI AÇIK ETSİN
Belediye Başkan Aday adaylarının fikirlerinden ve projelerinden yararlanmak istediklerini söyleyen Yeşil “Bizden ayrılan bazı aday adayları da oldu. Allah yollarını açık etsin” dedi. Veliköy Belediye Başkanı ve AK Parti Çerkezköy Eski Belediye Başkan Aday Adayı Hanifi Belindir de 2 buçuk aylık aday adaylığı sürecinin sona erdiğini belirtti. 10 aday adayı içinden mevcut başkan Ali Ertem’in yeniden göreve getirildiğini anımsatan Belindir “Hayırlısı olsun. Genel Merkezimizin kararına saygı duyuyoruz. AK Parti’nin Çerkezköy’de iktidarda kalması için başkanımızın yanındayız” dedi.
 
 
BU YOLDA BERABER YÜRÜYECEÐİZ
2 buçuk yıl önce AK Parti’ye geçtiğini anımsatan Hanifi Belindir “Veliköy olarak ciddi yatırımlar aldık. AK Parti ile hizmetlerin devam edeceğine inanıyoruz. Daha çok kenetleneceğiz. Seçimler partimize ve ilçemize hayırlı olsun” diye konuştu. Süleyman Ak da bir süreci daha geride bıraktıklarını söyledi. Bu yola bir ağaç misali tek çıktıklarını ifade eden Ak “Ama bir orman gibi bütün olacağımızı söylemiştik. Biz zaten bu ailenin içinde olan insanlardık. Bir kişi belirlenecekti. O da başkanımıza nasip oldu. Biz onun yanındayız ve bu yolda beraber yürüyeceğiz” diye konuştu.
 
 
SÖZÜMÜN ARKASINDAYIM
Seçimlerin yerel boyutunu değil daha çok genel boyutunu düşündüklerini dile getiren Süleyman Ak, Sevdamız sadece Çerkezköy değil. Biz Türkiye sevdalısıyız. Dik bir şekilde partimizle birlikte kol kola yürüyeceğiz” şeklinde konuştu. Eski Aday Adaylarından Mehmet Danyeli ise AK Parti’den belediye başkan aday adayı olmanın kendisi için gurur verici olduğunu ifade ederek “Bunu yaşamaktan dolayı kendimle gurur duyuyorum. Mevcut başkanımız yeniden aday gösterildi. Ben ilk gün verdiğim sözün arkasındayım. Partimle birlikteyim” dedi.
 
 
DAHA ÇOK ÇALIŞMAYA KARAR VERDİM
17 Aralık olaylarından sonra partiye daha çok bağlanmaya karar verdiğini söyleyen Danyeli “Bu olaylardan sonra daha Recep Tayyip Erdoğan’ın adının yere düşmemesi için çok çalışmaya karar verdim. Çerkezköy’de birinci olacağımıza inanıyorum. Biz Çerkezköy’de başarışlı olursak genelde de başarılı oluruz” dedi. Eski Aday Adaylarından Tuncay Yegin de “Bu bire süreçti. Sonuçta adaylık mevcut başkanımız Ali Ertem’e verildi. Zaten yaşadığımız süreçte ‘adayın kim olacağı bizim için önemli değil, önemli olan Ak Parti’ dedik. Kim aday olursa onun arkasında kenetleneceğimizi söyledik. ‘Hakkımızda hayırlısı neyse rabbim onu nasip etsin’ dedik. Benim hakkımda belki hayırlısı buydu. Dualarımızın inanarak ettiysek ve Ali Ertem aday olduysa demek ki Çerkezköy için hayırlısı oymuş” dedi.
 
 
BELEDİYE BAŞKANLIÐINI KUTLAYACAÐIZ
Elinden geldiğince tüm çalışmalara katılacağını söyleyen Yegin “30 Mart’ta inşallah belediye başkanlığını kutlayacağız” diye konuştu. Çerkezköy Belediye Başkanı ve AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Ali Ertem de aday olarak duygularını ifade etmenin çok zor olduğunu belirterek “Bu yemek birlik ve beraberliğimizin göstergesidir” dedi.
 
 
SONUCU BİZDEN BEKLİYOR
En çok teşekkürü hak edenlerin belediye başkan aday adayları olduğunu söyleyen Ertem “Adaylığı cenabı hak bize nasip etti. Ama bu biz ödüllendirildik diye düşülmesin. Bize bir sorumluluk yüklendi. Yükümüzün ne kadar ağır olduğunun farkındayız. Başbakanımız ‘Ali Ertem ile yola çıkacaksınız’ dedi. Sonucu da bizden bekliyor. İnşallah bu arzumuzu gerçekleştireceğiz” dedi. 
 
 
DAVA ADAMI OLMAK ZORDUR
Partiden istifa ederek Büyük Birlik Partisi’ne geçen aday adayları Faruk Korkmaz, Habip Bilgin ve Aynur Düzgünel’e de gönderme yapan Ali Ertem “23 yıllık Çerkezköy hayatımda geçmişte bir hukukumuz var. Onun için bir şey demeyeceğim. Benim be söyleyeceğim önemli değil. Vatandaş zaten takdirini en iyi şekilde yapıyor. Bir kişi siyaset adamı olabilir ama dava adamı olmak zordur” dedi.
 
 
NELER YAPACAÐIMIZI GÖRECEKSİNİZ
Seçimlere 2 aylık sürenin kaldığını anımsatan Ertem “Seçim startımızı verdik. Çalışmalarımız artarak devam ediyor. Partimizle, teşkilatımızla birlikte hazırladığımız projelerimizi de sunacağız. Çerkezköy’ü nasıl yöneteceğimizi, neler yapacağımızı göreceksiniz. Vatandaşımız da inşallah takdir edecektir. Biz ne olduğumuzu biliyoruz. Çerkezköy teşkilatı, kurulduğu günden beri kendini hep ispatladı. Biz vatandaşımıza güveniyoruz, vatandaşımız da bize güveniyor. Bugüne kadar güvenlerini boşa çıkarmadık. Çerkezköy halkımıza ve ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
 
SÖZLERİNİN ARKASINDA DURAMADILAR
AK Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Sait Yazı da aday adaylığı sürecini sona erdiğini belirterek “10 arkadaşımız ile yola çıkmıştık. 10 aday adayı da söz verdi. Kim aday olursa arkasında duracaklarını söylediler. Ama 3 arkadaşımız döküldü. Sözlerinin arkasında duramadılar” dedi. Çerkezköy’de tekrar hizmet partisi ile yola devam etmek istediklerini kaydeden Yazı “Ak Parti demek hizmet demektir. 2004 Çerkezköy’ü ile bugünkü Çerkezköy’ü kıyaslayamayız. Trakya’da pek çok yer gezdim. Ama Çerkezköy dışında, bu kadar hizmet almış başka bir yer daha görmedim” dedi.
 
GÜLEN TARAF BİZ OLACAÐIZ
AK Parti olarak büyük bir camia olduklarını söyleyen Yazı “AK Parti’nin önüne pek çok engel çıkardılar. Her şey yolunda giderken 17 Aralık ve 25 Aralık olayları çıktı. Milletimiz başbakanımızın arkasında dimdik durdu. 30 Mart akşamı gülen taraf biz olacağız. Türkiye, birilerinin hoşuna gitmeyecek icraatlara başladı. Bundan hoşlanmayanlar Türkiye’nin burnunu sürtmek istedi. Ama başarılı olamadılar. Liderimizle birlikte 2023 ve 2071 vizyonumuzu yakalayacağız. Gelecek nesillere güzel bir Türkiye bırakacağız” diye konuştu.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER 

0282 726 91 91
0282 747 65 10