9 Milyon TL’lik operasyon teklifi kabul edildi

Çalışma ve Güvenlik Bakanlığı’nın açtığı operasyon teklif çağrısına Trakya Kalkınma Ajansı’nın yaptığı “Kariyer Hizmetlerinin Sunulmasında Sektörlerarası Ortaklık M

Bölgede Gündem 30.01.2014 13:51:00 0
 9 Milyon TL’lik operasyon teklifi kabul edildi
KARİYER GELİŞTİRME HİZMETLERİ SUNMAYI PLANLIYOR
Trakya Kalkınma Ajansı, operasyon programının “genç istihdamının arttırılması” tedbirinin “gençlerin işgücü piyasası ile entegrasyonunu sağlamak” özel amacına başvuruda bulundu. Gençlerin iş hayatında geçişini kolaylaştırmayı amaçlayan operasyon teklifi ile Kırklareli Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi’nin bölgede faaliyet gösteren Organize Sanayi Bölgeleri, Ticaret ve Sanayi Odaları, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlükleri ile işbirliği içerisinde öğrencilere ve yeni mezunlara kariyer geliştirme hizmetleri sunması planlanıyor.
 
UYGULAMA SÜRESİ 24 AY
Operasyon teklifi, işbirliğini geliştirilmesi üzerine çeşitli çalışma ziyaretleri ve atölye çalışmaları, kariyer merkezlerinin faaliyete geçebilmesi için gerekli fiziksel ortamın sağlanması, yazılım programlarının, eğitim ve tanıtım materyallerinin hazırlanması, iş arama danışmanlığı, staja yerleştirme, rehberlik hizmetleri, girişimcilik, iletişim teknikleri ve benzeri konularda eğitim ve seminerlerin gerçekleştirilmesi gibi çok çeşitli faaliyetleri içeriyor. Operasyon teklifinin uygulama süresi 24 ay olarak öngörülüyor.
 
ÇERKEZKÖY OSB DE YER ALIYOR
Operasyon uygulaması Kırklareli Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. Operasyonun diğer uygulama ortakları Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi, Edirne Organize Sanayi Bölgesi, Edirne Çalışma ve İş Kurumu, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi, Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası, Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası olacak. Operasyonun bütçesi yaklaşık 9 milyon TL.  Trakya Kalkınma Ajansı merkez binasında ortaklara operasyon teklifi içeriğinin tanıtımına yönelik bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Mehmet Karaman başkanlığında yapılan toplantıya ortaklardan Trakya Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi, Tekirdağ İŞKUR Müdürlüğü, Edirne İŞKUR Müdürlüğü, Kırklareli İŞKUR Müdürlüğü, Edirne TSO temsilcileri ve Trakya Kalkınma Ajansı uzmanları katıldı.
 
Haber / Sevim BOZKURT

0282 726 91 91
0282 747 65 10