Belediyeden Sağlık Müdürlüğü’ne 2 tam donanımlı ambulans

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu dün saat 14.00’da Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında yapıldı.

Çerkezköy 3.02.2014 16:26:00 0
 Belediyeden Sağlık Müdürlüğü’ne 2 tam donanımlı ambulans
6 MECLİS ÜYESİ KATILMADI
Meclis üyelerinden Asuman Azak, Ziya Osmanoğlu, Yüksel Sevil ve Vehbi Demirtaş’ın mazeret bildirerek katılmadığı toplantıya, geçtiğimiz günlerde AK Parti’den istifa ederek Büyük Birlik Partisi’ne geçen Aynur Düzgünel ve Habip Bilgin de katılmadı. Açılış ve yoklamanın ardından Sağlık Bakanlığı’nın ambulans talebi hakkındaki yazısı oy birliği ile gündeme eklendi.
 
 
DERECE DEÐİŞİKLİĞİ KABUL EDİLDİ
Toplantının ilk gündem maddesinde belediyede münhal bulunan 10 adet kadroda derece değişikliği yapılması oy birliği ile kabul edilirken, bir sonraki gündem maddesinde görüşülen Çerkezköy Merkez Eğitim ve Sosyal Hizmetlere Yardım Derneği’nin 496 ada 19 nolu parsel ile 1322 ada 5 nolu parselde plan tadilatı talebi oybirliği ile İmar Komisyonu’na gönderildi.
 
ARSA TALEBİ KOMİSYONDA
Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de İlçe Müftülüğü’nün 804 ada 5 nolu parseli tahsisi talebi görüşülerek oybirliği ile İmar Komisyonuna havale edildi. İlçe Müftülüğü’nün talebinin görüşülmesinin ardından 1171 ada 1 ve 8 nolu parsellere ilişkin imar planı tadilatı hakkındaki dilekçe görüşülerek oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.
 
BELEDİYE HİSSELERİNİN SATIŞI KABUL EDİLDİ
Şubat ayı olağan meclis toplantısının 6.gündem maddesinde de İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 28.01.2014 gün ve 32 sayılı belediye hisselerinin satışı hakkındaki yazısı görüşüldü. Yapılan görüşmenin ardından Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde 2, İstasyon Mahallesi’nde 1 ve Karaağaç’ta bulunan 1 parselin malikler tarafından satın alınması talebi oybirliği ile kabul edildi.
 
HEM 112’DE HEM DE NAKİLLERDE KULLANILACAK
Toplantının son gündem maddesinde de Sağlık Müdürlüğü’nün ambulans talebi ile ilgili yazısı görüşüldü. Konuyla ilgili bilgi veren Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, önceki gün Tekirdağ İl Sağlık Müdürü ile görüştüğünü belirterek “Bir adet tam donanımlı acil yardım ambulansı ile 1 adet hasta nakil ambulansının belediye tarafından temin edilerek, mülkiyeti belediyede kalmak şartıyla Sağlık Müdürlüğü’nün kullanımına sunulmasını talep ettiler. Doktor ve sağlık personellerini onlar görevlendirecek. Bu ambulanslar hem 112’de hem de nakillerde kullanılacak” dedi.
 
2 TÜRLÜ TEMİN EDİLEBİLİR
Vatandaşların faydasına böyle bir karar almak istediklerini ifade eden Ertem “Tam donanımlı bir ambulansın maliyeti 130-150 bin TL arasında değişiyor. Bunun temin edilmesi için 2 yol var. Bakanlığın teknik şartnamesine göre ihale yapabiliriz. Bir de Devlet Malzeme Ofisi’nden ihalesiz olarak alabiliriz. Hem daha kısa zamanda temin edilir, hem de sorunsuz olur” dedi.
Hasta nakliyle ilgili kendilerine ayda 3-4 talep geldiğini fakat hasta nakil aracı olmadığı için vatandaşın talebini geri çevirmek zorunda kaldıklarını söyleyen Ertem “Çerkezköy’de 112 merkezleri de artırılmalı. Sağlık Müdürlüğü Fevzipaşa Mahallesi’nden ve Bağlık Mahallesi’nde birer 112 merkezi istiyor. Biz de binaları yaparak onlara teslim edebiliriz. 112 merkezleri artarsa kaza olaylarında olay yerine daha çabul ulaşılabilecek. Hastalar için bir dakika bile çok önemli” dedi. Yapılan bilgilendirmenin ardından bir adet tam donanımlı aacil yardım ambulansı ile 1 adet hasta nakil ambulansının Devlet Malzeme Ofisinden temin edilmesi oy birliği ile kabul edildi. Toplantının ikinci oturumu Cuma günü saat 14.00’da yapılacak.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10