Akay “Uyumlu çalışma büyük katkı sağlayacak”

Seçim çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay dün de Veliköy ve Kızılpınar Belediyelerini ziyaret etti.

Çerkezköy 5.02.2014 13:21:00 0
 Akay “Uyumlu çalışma büyük katkı sağlayacak”
İLK ZİYARET BELİNDİR’E
Saat 10.30’da Veliköy Belediyesi’ni ziyaret eden Akay, Belediye Başkanı Hanifi Belindir ile görüştü. Ziyarette konuşan Akay, 1 Nisan’dan sonra birbirlerinin yüzüne bakabilecek, seviyeli bir siyaset yapmak istediklerini ifade ederek “Çerkezköy’ün büyüyen coğrafyasında Veliköy’ün önemini biliyoruz. Önümüzdeki süreçte bu yapıya daha fazla hizmet ederiz ve katkı yaparız diye vatandaşlarımıza anlatmaya çalışıyoruz. İnşallah güzel bir yarış dönemi olacak” dedi.
 
 
ÇOK AVANTAJLI OLACAK
Akay, Büyükşehir yapılanmasından sonra Çerkezköy’ün çok avantajlı olacağını ifade ederek “Süleymanpaşa’nın 50, Malkara’nın ise 75 köyü bulunuyor. Büyükşehir yasasının ardından ilçe belediyesine gelen bütçeler köylere dağılacak. Çerkezköy köysüz olmakla birlikte sadece Veliköy ve Kızılpınar bağlandı. Bu anlamda Kızılpınar ve Veliköy’ün Büyükşehir’den aldığı pay çok iyi olacak. İlçe belediyesi tampon belediye rolünde olacak.  Bunun kat ve kat yukarısındaki Kızılpınar ve Veliköy’e büyük katkı sağlayacak. Uyumlu çalışma ile birlikte buralara büyük ivme kazandıracak” diye konuştu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir de Çerkezköy’ün nüfusunun 115 bin olduğunu anımsatarak “Çerkezköy’ün gelirleri de artacak. Bu yatırımlarla birlikte de büyüyeceğini düşünüyoruz” dedi.
 
ÖNEMLİ HİZMETLERDE BULUNDUK
Veliköy Belediyesi olarak önemli hizmetlerde bulunduklarını söyleyen Belindir “Mevcut ortaokulu tamamlayarak hizmete açtık. Üst geçidimizi yapıp vatandaşlara açtık. Veliköy’de Hürriyet meydanını da tamamlayarak Veliköy'e yakışır bir meydanı hayata geçirdik. Dönemimizde iki tane Organize Sanayi Bölgesi kuruldu. Birisi bakanlık tarafından onaylandı. Yalı boyu ıslah olarak devam ediyor. Bakanlıktan onay geçtikten sonra ikinci OSB olarak hizmete başlayacak. Sanayi yolumuzu yaptırdık. Yüksek okul ile alakalı Namık Kemal Üniversitesi ile protokol gereği iki yıllık üniversitenin kaba inşaatını bitirdik. İnce inşaatı da devam etmektedir. Seneye de öğrenci alacak düzeye gelecektir. Bunlar bizim dönemimizde yaptığımız kalıcı eserlerdir. Göreve geldiğimizde bütçemiz 5-6 milyon civarında idi. Bu yıl 10 milyonu bulduk. Mahalle olarak da en iyi durumdayız” diye konuştu.
 
ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ DE DESTEKLEYECEKTİR
CHP’lilerin spor kulübünün sıkıntılarını sorması üzerine konuşan Belindir “Sahamız iki defa su altında kaldı. Onu toparlamak çok kolay olmadı. Sezon sonunda önemli bir bakıma ihtiyacı olacak. Veliköy Belediye Başkanlığı döneminde A Takım ile ligde güzel mücadele ettik. Ayrıca gençler kategorisinde de takımımızı Türkiye şampiyonasında temsil ettik. 100’e yakın alt yapı oyuncumuz var. Süper Amatör’de de şampiyonluğu hedefliyoruz. İki sporcumuzu yurt dışına gönderdik. Veliköyspor köklü bir kulüptür. Başkan olarak hep destekledik.İnşallah bundan sonra da Çerkezköy Belediye Başkanlığı da destekleyecektir” diye konuştu.
 
SİYASETE DEVAM EDECEĞİM
Belindir, siyasete devam etmeyi düşündüğünü ifade ederek “Mevcut partimde siyaset yapmaya devam edeceğim. Önümüzdeki günlerde konuyla ilgili bir basın açıklaması yapacağım. Nüfus olarak beldeler arasında en düşüğüz. Kontrollü ve şehirleşerek büyümeye çalıştık. Yüksekokul açıldıktan sonra beldeye dört yıllık bir fakülte açılması için rektörle fikir alışverişinde bulunduk. 124 dönüm arazi tahsis ettik. İki yıllıktan sonra dört yıllıkta yapılacak. Yapılaşma ve kentsel dönüşüm Veliköy’e büyük katkı sağlayacaktır. Farklı, yaşanabilir bir mahalle olacaktır” dedi.
 
ELİMİZDEN GELDİÐİNCE KATKI VERECEÐİZ
Basın mensuplarının, belediye başkanı olması durumunda mahallesi olan takımları aynı çatı altında mı toplayacağını, yoksa takım olarak liglerde devam mı edeceğini sorması üzerine konuşan Vahap Akay “Amatör spor kulüpleri çalışmalarına devam edecek. Büyükşehir yasası ile birlikte belediye binde 12 katkı payı verecek. Elimizden geldiğince bu katkıyı devam ettireceğiz. Veliköyspor’un simgeleşmiş bir durumu vardır. Çerkezköy nüfusunun yüzde 45’i 16-35 yaşa hitap ediyor. Futbola ve spora meyilli bir durumu ortaya çıkarmak gerekiyor. Gençlere yön vermek için spor kulüpleri önemlidir. Sanayi kenti olan bir ilçede birilerin ön ayak olmasını sağlamak gerekiyor. İkili ilişkileri iyi kullanmak gerekiyor” dedi.
 
KORKMAZ’I DA ZİYARET ETTİLER
Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Başkan adayı Vahap Akay, CHP İlçe Başkanı Saim Özkan ve partililer saat 11.15’de de aynı zamanda Büyük Birlik Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Adayı olan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Akay, Büyük Birlik Partisi çatısı altında siyaset yapmaya başlayan Başkan Korkmaz’ın adaylığının hayırlı olmasını temenni ederek “Bütün Belediye Başkanlarımıza ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Adaylığınız da hayırlı olsun. Siyaset arenasında tecrübelisiniz” dedi. Akay, ilerleyen günlerde Çerkezköy siyasetinin daha da hareketleneceğini ifade ederek “Çerkezköy ve hepimiz için hayırlı bir süreç olur. Kendi hedeflerimizi anlatmaya çalışıyoruz. Bu süreci de hepimiz iyi bir şekilde tamamlamak için mücadele ediyoruz” dedi.
 
UYUMLU ÇALIŞMA, BÜYÜK KATKI SAÐLAYACAK
Çerkezköy’ün köyü olmayan tek ilçe olduğunu söyleyen Akay “Önümüzdeki süreçte Kızılpınar’ın coğrafi olarak Tekirdağ bütçesinden en önemli payı alacağını düşünüyorum. Bu anlamda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin Çerkezköy ile uyumlu çalışması gerekecek. Uyumlu çalışma büyük katkı sağlayacak” dedi. Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Siyaset yapmanın güzel bir şey olduğunu söyleyen Korkmaz “Herkes yarışabilir. Bu süreç barış içinde olursa daha güzel olacak. Biz sizleri izliyoruz. Geçen dönemde de CHP’nin hiç kırıcı hareketlerini görmedim. İnşallah bu dönem de birlikte güzel bir seçim geçireceğiz. Yükünüz ağır ve yolunuz uzundur. Siyaset yapmak gerçekten zordur. Hele hele Çerkezköy’de yapmak kolay değildir. İnşallah alnımızın akıyla işin içinden çıkacağız. 30 Mart’tan itibaren hep birlikte yüz yüze bakacağız. Kim kazanırsa kazansın hayırlı uğurlu olsun deyip tebrik edeceğiz” dedi.
 
GÜZEL HİZMETLER YAPTIK
Korkmaz, Kızılpınar’a güzel hizmetler yaptıklarını ifade ederek “Neler yaptıklarımızı sizler görüyorsunuz. Çerkezköy ile birleştik. Çerkezköy için projelerimiz var. Bu süreçte kendimizi ve projelerimizi anlatacağız. Ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Bütçemiz bu dönem 8 milyondu. Zaman zaman arsa satışlarımız oluyor. Bir ara bütçemiz 21 milyona çıktı. Sadece iller bankasından krediler aldık” dedi. Kızılpınar Belediyesi’ndeki ziyarete BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Turan Demircan da katıldı.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10