Görevden almaları meclis gündemine taşıdı

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 17 Aralık’ta Türkiye’yi sarsan rüşvet operasyonunun ardından Emniyet Genel Müdürlüğü’nde yaşanan görevden almaları Meclis gündemine taşı

Tekirdağ 6.02.2014 15:10:00 0
 Görevden almaları meclis gündemine taşıdı
DEÐİŞİM DEVAM EDİYOR
TBMM Başkanlığına, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Yüceer,  “17 Aralık’ta başlayan ve diğer illere de değişik adlarla ancak içeriğinde “rüşvet ve yolsuzluk” olan operasyonların yayılmasının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görevden alma ve yer değiştirme işlemleri tüm hızıyla devam etmektedir” dedi. Hükümetin yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarını engellemeye çalıştığını; yasalara aykırı yönetmelik çıkardığını kaydeden Yüceer “Başbakan, yolsuzluğu yapanların peşine düşeceğine, yolsuzluğu soruşturanların peşine düştü.  Soruşturmayı yürüten polisleri peş peşe görevlerinden alınıyor. Polisler, savcılığın gözaltı kararını yerine getirmiyor. Hükümet büyük bir pişkinlikle, yolsuzluktan mağduriyet çıkarmaya çalışıyor. Başbakan sürekli “sandık” diyor. Biz de diyoruz ki: Yolsuzluktan, arsızlıktan, pişkinlikten mağduriyet çıkmaz.  Yolsuzluğun hesabı sandıkta sorulmaz.  Yolsuzluğun hesabını mahkeme sorar; hukuk sorar. Yolsuzluğun hesabının verileceği tek adres mahkemelerdir” dedi.
 
 FEZLEKELER BÜROKRASİ KORİDORLARINDA KAYBOLDU
4 Bakan hakkında hazırlanan fezlekenin Ankara’nın bürokrasi koridorlarında kaybolduğunu belirten Yüceer, “Savcılık, fezlekeleri Adalet Bakanlığı’na gönderiyor. Adalet Bakanlığı postacılık yapıp tekrar savcılığa gönderiyor. O fezlekelerin tek bir adresi vardır. O da Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Bir an önce fezlekeler Meclis Genel Kurulu’na getirilmelidir” dedi.
 
BAŞBAKAN ERDOÐAN’A SORDU
CHP’li Yüceer, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle “17 Aralık 2013 tarihinden önergenin yanıtlandığı tarihe kadar olan dönemde görevden alınan/görev yeri değiştirilen kaç personel bulunmaktadır? Sözü edilen personelin illere ve sınıflarına göre dağılımı nasıldır? Görev yeri değiştirilen, görevden alınan personeller, ne kadar süredir bu görevi yürütüyorlardı? Son dönemlerde yapılan “rüşvet ve yolsuzluk” soruşturmaları nedeniyle görevden alınan İçişleri Bakanlığı’na bağlı bürokratların sayısı kaçtır? Bu bürokratlar hakkında açılan bir inceleme soruşturma var mıdır? Var ise önergenin yanıtlandığı tarihe kadar olan dönemde sözü edilen inceleme ve soruşturmaların sonucu ne olmuştur? Görevden alınan ya da görev yeri değiştirilen personelin arasında ifade ettiğiniz “paralel devlet yapılanması”na yönelik iddialar etkili olmuş mudur? Görevden alınan ya da yeri değiştirilen kaç personel, önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle yargı kararıyla görevlerine geri dönmüştür? Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından ofisinizdeki 'böcek' ile ilgili olarak hazırlanan ve savcılığa iletilen raporun bulguları nelerdir? Sözü edilen rapor ile Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı’nda görevli 23 korumanın görevinden alınması arasında bir ilişki var mıdır? Görevden alınanlar arasında yakın korumalarınız ya da korumanız ile Başbakanlık’ta güvenlik kameraları merkezinde görevli personel de bulunmakta mıdır?” sorularını sordu.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10