Meclis, komisyon raporlarını görüştü

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu dün saat 10.30’da Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında yapıldı.

Çerkezköy 7.02.2014 13:14:00 0
 Meclis, komisyon raporlarını görüştü
KOMİSYON RAPORU GÖRÜŞÜLDÜ
Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya meclis üyelerinden Aynur Düzgünel, Habip Bilgin, Asuman Azak, Aydın Kırıklar, Ahmet Azcan, Yüksel Sevil, Halil Demirkıran ve Türkay Karakaş katılmadı. Açılış ve yoklamanın ardından toplantının ilk gündem maddesinde Çerkezköy Merkez Eğitim ve Sosyal Hizmetlere Yardım Derneği’nin 06.01.2014 gün ve 2014/1 sayılı 496 ada 19 nolu parsel ile 1322 ada 5 nolu parselde plan tadilatı talebi ile ilgili İmar Komisyonu Raporu görüşüldü.
 
 
KOMİSYON OYÇOKLUÐU İLE REDDETTİ
Bağlık Mahallesi’nde yer alan ve planlarda konut alanı olarak görülen 496 ada 19 nolu parselin konut alanından çıkarılarak özel yurt ve sosyal kültürel tesis alanına dönüştürülmesini kapsayan plan değişikliği komisyon tarafından oybirliği ile kabul edilirken, planlarda konut alanı olarak gözüken Ambardere Mevkii 1322 ada 5 nolu parselin konut alanından çıkarılarak özel yurt ve sosyal kültürel tesis alanına dönüştürülmesini kapsayan plan değişikliği ise komisyon tarafından oyçokluğu ile reddedildi.
 
YENİ BİR PLANLAMA YAPMAMIZ GEREKİYOR
Gündem maddesi ile ilgili konuşan CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Yıldırım “Biz yurt yapılmasına karşı değiliz. Ama Ambardere Çerkezköy’ün en güzide mekanlarından, Bundan sonra oraya 4 kat ruhsat verip orayı betonarme haline getirmeye gerek yok. Orada 2 katlı güzel yapılaşmalar var” dedi. Ambardere’nin planlamasının 16 yıldır çok fazla değişmediğini ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de “Burada yeni bir yapılaşmaya, planlamaya gitmemiz lazım. Orayı da artık değerlendireceğiz. Sosyal projeler olabilir, sosyal konutlar olabilir” dedi.
 
KOMİSYONUN KARARINA RED
496 ada 19 nolu parselle ilgili komisyon kararı meclis tarafından oybirliği ile kabul edilirken, 1322 ada 5 nolu parselde plan tadilatı ile ilgili komisyon red kararı da meclis tarafından reddedilirken, plan değişikliği meclis tarafından oyçokluğu ile kabul edildi.
 
BEDELSİZ HAZİNEYE DEVREDİLDİ
Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de İlçe Müftülüğü’nün 14.01.2014 gün ve 26 sayılı 804 ada 5 nolu parselin tahsis talebi hakkında imar komisyonu raporu görüşüldü. İstasyon Camii’nin yıkılarak yeni bir cami yapılmasının arzu edildiğini ifade eden Başkan Ali Ertem “Bizim de desteğimizle proje çalışmaları başladı. 300 metrekare civarında oturumu olan bir cami inşaatı yapılacak” dedi. Ertem, Müftülük tarafından caminin etrafında ayrı bir parselde kuran kursu yapılması talebinin geldiğini söyledi. Mülkiyeti belediyeye ait olan 804 ada 5 nolu parselin kuran kursu yapılması amacıyla hazineye bedelsiz devrinin yapılması meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.
 
BİR SONRAKİ TOPLANTI 3 MART’TA
Meclis toplantısının son gündem maddesinde de 1171 ada 1 ve 8 nolu parsellere ilişkin imar planı tadilatı ile ilgili İmar Komisyonu raporu görüşüldü. Talebin komisyon tarafından oy çokluğu ile reddedildiği belirtilirken, meclis ise oy çokluğu ile imar planı tadilatını kabul etti. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Mart ayı toplantısının 3 Mart saat 14.00’da yapılmasına karar verildi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10