“Hiçbir tiyatronun ışığı sönmesin”

“Hafta Sonunun Son Günü” isimli tiyatro oyununu sahnelemek üzere önceki gün Çerkezköy’e gelen İstanbul Komedi Tiyatrosu oyuncuları, oyun öncesi Radyo Haber Gündem Özel’e konuk oldu.

Çerkezköy 9.02.2014 12:26:00 0
 “Hiçbir tiyatronun ışığı sönmesin”
GÜNDEM ÖZEL’E KONUK OLDULAR
Bay J., İrfan Kangı, Aslı Omağ ve Merve Sevi Gündem Özel programında gazeteci Şaban Kardeş’in sorularını yanıtladı. Türkiye’de tiyatro sanatı ile ilgili görüşlerini dile getiren oyuncular, “Hafta Sonunun Son Günü” isimli oyunu ile ilgili de bilgiler verdi. Önümüzdeki hafta Manisa’da olacaklarını söyleyen oyuncular “Önümüzdeki ay oyun için Ankara ve Eskişehir programımız var. Muhtemelen bir doğu ve karadeniz turnesi yaparız. Biz gidilebilecek her yere gitmeye çalışıyoruz” dedi.
 
 
TİYATRO SALONLARI KAPATILMAMALI
Çerkezköy, Çorlu ve Tekirdağ halkının tiyatroyu çok iyi anladığını bu nedenle Çerkezköy’e gelmekten mutluluk duyduklarını ifade eden oyuncular “Böyle güzel tepkiler aldığınız yerde oynamayı tercih ediyorsunuz” dedi. Bazı illerde gündemde olan Devlet Tiyatrolarının kapatılması konusuyla ilgili de konuşan tiyatro oyuncuları “Bir ülkenin sanatına parmak basılıyorsa ya da onu kısıtlıyorsanız o ülkenin demokrasini bitiyor demektir, özgürlüğü bitiyor demektir. O yüzden bunlara dikkat etmek gerekiyor. Çok sesli olmak gerekiyor. Çünkü demokrasi çok sesliliktir. Hiçbir tiyatronun kapısı kapanmasın, ışığı sönmesin. Tamamen boş kalsa bile hiçbir zaman tiyatro salonlarını kapatılmaması gerekiyor”  dedi.
 
Haber / Kemal ALTUNOÐLU

0282 726 91 91
0282 747 65 10