Engeller aşılıyor

Tekirdağ Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi (TEKOMER), kurulduğu günden bu yana engellilerin; kapasitelerini geliştirmek, yaşam koşullarını iyileştirmek, bağımsızlaşmalarına destek olmak, toplumsal geliÅ?

Tekirdağ 14.02.2014 11:21:00 0
Engeller aşılıyor

HAYATA TUTUNMALARINI SAĞLAMALIYIZ

Çınarlı Mahallesi Ergene Sokak’ta oturan Bedensel engelli olan Dilber Aydın'ı evinde ziyaret eden TEKOMER sorumlusu Murat Yıldız sorunlarını dinledi. Dilber Aydın’ın bedensel engelinden dolayı akülü sandalyeye ihtiyacı olduğunu öğrendiklerini belirten Yıldız “Başkanımız Op. Dr. Adem Dalgıç’ın talimatları ile ihtiyacı olduğu akülü sandalyesini temin edip kendisine başkanımız adına hediye ettik” dedi. Tekirdağlı engelli ve yaşlı her vatandaşın yardımına koştuklarını söyleyen Yıldız “Engelli vatandaşlarımızın önüne engel çıkararak değil onlara destek olarak, yardım ederek hayata tutunmalarını sağlamalıyız” dedi.

 

HERKES BİR ENGELLİ ADAYIDIR

Manuel tekerlekli sandalye kullanamayan, ağır engel grubu içinde yer alan engellilerin; okula gidebilmesi, alışverişe çıkabilmesi, hayatını nispeten kendisinin yürütebilmesi ve bağımsız hareket edebilmesinin ön koşulunun akülü tekerlekli sandalyeye sahip olması olduğunu söyleyen Yıldız “Engelli, yaşlı ve ailelerini sürekli ve düzenli olarak ziyaret ediyoruz ve onların sıkıntılarına ortak olmaya çalışıyoruz. Tüm insanlar birer engelli adayıdır. Engellilerin de tüm insanlar gibi yaşamda eşit hakları vardır. Bu amaçla engelli olmaktan kaynaklanan zorlukları ve sıkıntıları anlamamız ve bunları kolaylaştırmamız gerekir” şeklinde konuştu.

 

HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR

Türkiye nüfusunun yüzde 12’sinin engelli olduğunu ifade eden Yıldız, milyonlarca kişinin engelli olduğunu, bu engellilerin toplumsal ve ekonomik hayata entegre edilmesi gerektiğini ve bunun için herkese görev düştüğünü belirtti.

 

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10