Eğitim Kampusu alanı bakanlığa tahsis edildi

Çerkezköy'de Eğitim Öğretime Hazırlık Toplantısı'nın ikincisi dün Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay başkanlığında Mevlana İlk ve Ortaokulu'nda gerçekleştirildi.

Çerkezköy 17.02.2014 15:35:00 0
Eğitim Kampusu alanı bakanlığa tahsis edildi

EĞİTİM ÖĞRETİME HAZIRLIK TOPLANTISI YAPILDI

Toplantıya İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Adem Tuncel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hüseyin Erdoğan ve Hüseyin Yaşar, okul müdürleri katıldı. Kaymakam Kubilay, toplantı öncesinde Mevlana İlk ve Ortaokulu’nun yeni Müziik Sınıfı’nın açılışını yaptı. Okul Müdürü Mehmet Erçin, proje ile ilgili yaptığı bilgilendirmede “Okulumuzda Müzik sınıfı açmak istedik ve konuyla ilgili çalışmalarımızı yaparak bir proje geliştirdik. Projemizi Trakya Kalınma Ajansı’na sunduk ve yapılan incelemenin ardından projemiz kabul edildi. Müzik sınıfımızda gitarından bağlamasına, yan fülütünden darbukasına, baterisinden viyolonseline çok sayıda müzik aleti mevcuttur. Proje kapsamında TRAKYAKA’dan 38 bin TL’lik hibe destek aldık” dedi. Proje kapsamında okula kurulan müzik atölyesi ile öğrencilerin daha iyi bir müzik bilgisi sahibi olmasının hedeflendiği ifade edildi.

 

 

 

 

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da ilçedeki diğer okullarda da buna benzer projelerin hayata geçirilmesini istedi. Kaymakamlık olarak, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde konuyla ilgili detaylı çalışma yapılması için özel bir Koordinasyon Merkezi kuracaklarını belirten Kubilay “Okullarımıza gereken her türlü desteği vermeye hazırız. Bu proje, alışkın olmadığımız, ezberlerin bozulduğu bir çalışma oldu” dedi.

 

 

 

 

EĞİTİM EN ESASLI KONUMUZ

Kubilay, eğitim konusunun, kendileri için en esaslı konu olduğunu vurgulayarak “Buradaki diğer okullarımızın müdürlerini de buna benzer prıjeleri hayata geçirmeye davet ediyorum. Umarım bu tarz projeler çoğalır. Bu anlamda Çerkezköy’deki okullarımız arasında tatlı bir rekabet yaşanmasını temenni ediyorum” dedi

 

 

 

 

GÜVENLİK ÇOK ÖNEMLİ

Müzik sınıfının açılışının yapılmasının ardından toplantıya geçilirken, toplantıda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, çocukların geleceğinden daha önemli bir konu olmadığını belirtti. Bu nedenle çocukların eğitimine ciddi bir şekilde eğildiklerini söyleyen Kubilay “Öğrencilerin okullara gidiş gelişlerinde güvenlik çok önemli. Güvenlik ile ilgili tedbirler İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından okullarımızla işbirliği içinde sağlanıyor. Unutulmamalıdır ki öğrencilerin güvenliğinden en başta okul müdürlerimiz sorumludur. Herhangi bir aksaklığa mahal verilmemeli” diye konuştu.

 

 

 

 

EYLEM PLANI ÇALIŞMALARINA ÖNEM VERİYORUZ

İlçede göreve başladığı günden bu yana eğitimde Başarının Arttırılması Eylem Planı çalışmalarına büyük önem verdiğini ifade eden Kaymakam Metin Kubilay “Tüm okullarımızın eylem planları hazırlandı ve uygulanmaya devam ediyor. Bu konuya çok önem veriyorum. Bu çalışmayı güncel tutacağız ve titizlikle takip edeceğiz” dedi. İlçede habersiz denetimlere başladıklarını belirterk konuşmasını sürdüren Kubilay, “Hiçbir okul müdürümüz, ‘Biz bir kere denetlendik, bir daha denetlenmeyiz’ diye düşünmesin. Denetimlerimiz artarak devam edecek” dedi.    

 

 

 

 

BAŞARILI OLAN OKULLARA BEYAZ BAYRAK VERİLECEK

Kubilay, ilçedeki hijyen konusunda başarılı olan okullara Beyaz Bayrak verildiğini belirterek “Tüm okullarımız, Beyaz Bayrak sahibi olmalıdır. Başarı somuta indirgenmelidir. Kaymakamlık olarak okulların kantinlerini de denetliyoruz. Bu konuda İlçe Gıda Tarım ve Hayancılık Müdürlüğü sorumludur. Herhangi bir eksiklik istemiyorum. Okul yönetimlerinin, Okul Aile Birlikleri ile bütünleşmesi gerekiyor. Okul Aile Birlikleri ile ne kadar bütünleşirseniz, o kadar başarılı olursunuz” ifadelerini kullandı.  

 

BÜTÜN OKULLARIMIZ BİRER HALK EĞİTİM MERKEZİ’DİR

Kaymakam Kubilay, Çerkezköy Kaymakamlığı olarak 31 Ocak itibariyle Halk Eğitim kampanyası başlattıklarını da anımsatarak “Vatandaşlarımızın gelişimini arttıracak, mesleki teknik kurslara ağırlık verilmesini istedik. Çerkezköy sanayi kentidir. İlçemizde çok önemli mesleki eğitim okulları var. Bu okullarda mutlak suretle mesleki eğitim kursları düzenlenecek. Bütün okullarımız aynı zamanda birer Halk Eğitim Merkezi’dir” dedi. 15 Ağustos 2013 tarihinde göreve başladıkları günden bu yana en önemli çalışmalarından birisinin de “Eğitim Kampusu” olduğunu ifade eden Kaymakam Kubilay, “Kaymakamlık olarak her gün bu anlamda toplantılar gerçekleştirdik. Çalışmalarımız neticesinde ambardere mevkiinde 133 dönümlük bir alanın tapusunu çıkararak Hazine adına tescilini yaptık. Daha sonra bu yeri 5 Şubat tarihli onayla Milli Eğitim Bakanlığımıza tahsis ettik” dedi. Kubilay, gerekli çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10