Gülerçin'de öğrenciler 3D teknolojisi ile buluştu

Çerkezköy'de eğitim öğretim veren Özel Gülerçin Koleji, öğrencilerini 3D teknolojisi ile buluşturdu. Okulda kurulan teknoloji sınıfı dün saat 14.00'da Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay

Çerkezköy 17.02.2014 15:50:00 0
Gülerçin

TEKNOLOJİ SINIFI AÇILDI

Sınıfın açılışını okulun kurucusu Bülent Gülerçin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal ve okul müdürü Süleyman Sezgin ile birlikjte yapan Kaymakam Kubilay, teknoloji sınıfı ve 3D teknolojisi ile ilgili bilgiler aldı. Fen ve Teknoloji Öğretmeni Ali Alan, 3D teknolojisinin fen ve biyoloji derslerinde çok faydalı olduğunu ifade etti. Videolarla eğitimin daha kalıcı olduğunu belirten Alan, patenti Bülent Gülerçin tarafından alınan Akıllı Kürsü ile ilgili de bilgiler verdi. Akıllı kürsü ile öğretmenin öğrenciye sırtını dönmek zorunda kalmadığını belirten Alan, “Biz akıllı kürsü ile öğrencileri tahtaya kaldırmak yerine onları kürsüye kaldırıyoruz. Onlar farkında olmadan da olsa sunum yapmış oluyorlar” dedi.

 

 

 

 

VİDEOLARI 3 BOYUTLU İZLEDİLER

Sunumun ardından Kaymakam Metin Kubilay, okulun kurucusu Bülent Gülerçin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal ve okul müdürü Süleyman Sezgin, öğretmenler ve öğrenciler özel gözlükleri takarak 3 boyutlu videoları izlediler. Video sunumunun ardından konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “Bugün sabah Çerkezköy’de Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle yapılan bir müzik sınıfının açılışını yaptık. Bu proje için 38 bin TL kaynak aktarıldı. Şimdi de 3D teknoloji sınıfının açılışını yapmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

 

 

 

 

BAŞARININ ARTITILMASI İÇİN ÇABA HARCIYORUZ

 Sınıfın açılmasında katkısı bulunan herkese teşekkür eden Kaymakam Metin Kubilay “Eğitim en esaslı meselemiz, en ciddi konumuz. Bunu güçlendirmemiz gerekiyor. Eğitimin niteliğini ve niceliğini artırmamız gerekiyor. Bu da bu tür çabalarla mümkün” dedi. Eğitimin üzerinde ciddi şekilde durduklarını söyleyen Kubilay, “Çerkezköy’de önemli mesafe kat ettik. 5 Şubat’ta eğitim kampusumuzun Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsisi yapıldı. Eğitimin kalitesinin ve başarının artıtılması için çaba harcıyoruz” dedi.

 

 

 

 

TÜM KURUMLARI İŞBİRLİĞİNE DAVET ETTİ

Kamu ve özel tüm kurumları eğitim konusunda işbirliğine davet eden Kubilay “Çocuklarımızın geleceği her şeyden önemli. Bu meseleye hep birlikte ciddi bir şekilde yaklaşmalıyız. Bu çalışmaları önemsiyoruz. Eğitimde görsellik çok önemli. Bu proje amacına ulaşmış. Emeği olan herkesi tebrik ediyorum” dei. Kaymakam Kubilay’ın konuşmasının ardından okul öğrencileri müzşk dinletisi sundu.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10