Sağlıklı bir yaşam için beslenme ve hayat tarzı önerileri

Pakize Narin Anadolu Lisesi'nde dün saat 10.00'da düzenlenen programda öğrencilere 'Sağlıklı Bir Yaşam İçin Beslenme ve Hayat Tarzı Önerileri' konusu anlatıldı.

Çerkezköy 18.02.2014 10:56:00 0
Sağlıklı bir yaşam için beslenme ve hayat tarzı önerileri

SAĞLIKLI BESLENMENİN ÖNEMİ

Türk Böbrek Vakfı ile Tekirdağ Milli Eğitim İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında düzenlenen etkinlikte Başhekim Dahiliye Uzmanı Dr. Mine Özçakı, Türk Böbrek Vakfı Sorumlu Hekimlerinden Dr. Osman Tuğlu, Diyet Uzmanı Nazmiye Mirza Seymen, Kapaklı Diyaliz Merkezi Baş Hemşiresi Serap Doğan, Kapaklı Diyaliz Merkezi Dökümantasyon Sorumlusu ve Sunum Hazırlayıcısı Yasemin Güvenç, Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencilerine “Kronik Böbrek Yetmezliğinde Tuz-Şeker Diyeti ve Sağlıklı Beslenmenin Önemi” konusunda sunum yaptılar.

 

 

 

 

İLKİ TEKİRDAĞ’DA DÜZENLENDİ

Tekirdağ’da ilki Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi’nde düzenlenen, daha sonra Malkara Lisesi öğrencilerine yönelik düzenlenen ‘Sağlıklı Bir Yaşam İçin Beslenme ve Hayat Tarzı Önerileri’ konulu seminer Çerkezköy’de ise ilk kez düzenlendi. Türk Böbrek Vakfı Sorumlu Hekimlerinden Dr. Osman Tuğlu, “Bu protokolün bir benzeri de İstanbul’da yapıldı” diyerek eğitimlerin son 2 yıldır İstanbul’daki 9,10 ve 11’inci sınıf öğrencilerine yönelik verildiğini söyledi.

 

 

 

 

BÖBREK HASTALIĞININ ÖNÜNE GEÇİLECEK

Türk Böbrek Vakfı Sorumlu Hekimlerinden Dr. Osman Tuğlu, sağlıklı bir yaşam için beslen me ve hayat tarzı önlemlerini 9,10 ve 11’inci sınıf öğrencilerine, onların anlayabilecekleri dilde anlatma gayreti içinde olduklarını ifade ederek “Amacımız, öğrencilerimizi bilinçlendirmek ve burada öğrendiklerini anne babalarına da aktarmalarını sağlamaktır. Bu tarz eğitimlerle başta öğrencilerimiz ve onların aracılığıyla ailelerine daha sağlıklı ve daha mutlu bir yaşam sunmaya çalışıyoruz” dedi. Tuğlu, böylece maliyeti çok yüksek olan böbrek hastalığının da önüne geçileceğini söyledi.

 

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10