İlçe örgütünden liste tepkisi

CHP Çerkezköy İlçe Yönetimi, dün akşam Tekirdağ'a gitti. Tekirdağ'da Cumhuriyet Halk Partisi İl Yönetimi ve Çerkezköy İlçe Yönetimi arasında gerginlik yaşandı.

Tekirdağ 20.02.2014 10:38:00 0
İlçe örgütünden liste tepkisi

İL BAŞKANININ İSTİFASINI İSTEDİLER

İl Yönetimi, İl teşkilat binasında olayı görüntülemek isteyen gazetecileri dışarı çıkararak sert tepki gösterdi. Tartışmaların yaşandığı olaylı gecede CHP Çerkezköy İlçe Yönetimi, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık’ın istifasını istedi. CHP Çerkezköy İlçe Örgütü’nün CHP Çerkezköy Belediye Meclisi Aday Listesi’nin son anda CHP Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından değiştirilmesi iddiası üzerine yaklaşık 50 kişilik CHP Çerkezköy İlçe Örgütü üyesi, il binasına giderek duruma tepki gösterdi.

 

 

 

ADAYLARIN SON ANDA DEĞİŞTİRİLDİĞİNİ İDDİA ETTİLER

Çerkezköy'den kaldırdıkları 2 otobüsle CHP Tekirdağ İl Binası'na giden Çerkezköy yönetimi ve üyeleri, CHP Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi adaylarının son anda CHP Tekirdağ İl Başkanlığı ve CHP Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak ile Emre Köprülü tarafından değiştirildiğini iddia etti. Çerkezköy İlçe yönetiminin İl binasına gelmesiyle tansiyon yükselirken, üyeler duruma sert tepki gösterdi.

 

BASIN MENSUPLARI DIŞARI ÇIKARILDI

Yaşananlar sırasında olayları görüntülemeye çalışan basın mensupları CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık’ın emriyle CHP Örgütlenme Sorumlusu Şeref Çetin tarafından zorla dışarı çıkarıldı. Basın özgürlüğünü defalarca savunan Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu tavrını yerinde bulmadıklarını ifade eden CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı ise, il yönetimini protesto etti.

 

ARKASINDA DEĞİLİZ

Çerkezköy İlçe Örgütü üyelerinden Müslüm Özdemir, “Emre Köprülü, Recep Palabıyık, Faik Öztrak şeytan üçlüsü, Çerkezköy’de ve Tekirdağ’da CHP’yi bitiriyor. Bunu bütün CHP’liler bilsin. Babam dedem bütün ailem bu partiye oy verdi. Ben de oy verdim. Ben bu partinin taraftarıyım” dedi. Ali Kaçmaz ise, Çerkezköy’de ilçe örgütünün hazırladığı Belediye Encümen Üyesi listesinin hiçe sayıldığını ve Belediye Başkan adayının kendi listesini sunduğunu ifade ederek “CHP ile alakası olmayan insanlar ilk 15’e girdi. 10 yıldan beri bu partiye hizmet ediyorum. Adaylığı açıklandıktan sonra bir gün gelip destek istemediler. Biz de teşkilat olarak kendisini yalnız bırakıyoruz. İstediğini yapabilir. Arkasında değiliz. İstifamızı da yarın sunuyoruz” dedi.

 

TEPKİMİZİ ORTAYA KOYDUK

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan da herhangi bir art niyetlerinin olmadığını ifade ederek “Biz Çerkezköy İlçe Yönetimiyiz. Ben de İlçe Başkanıyım. Belediye Başkan Adayı kendi başına örgütü çiğneyerek liste yapıp, bu listeyi götürüp verdi. Herhangi bir art niyetli olay yok. Biz geldik tepkimizi koyduk. İl başkanımıza söyledik. O da bizi iyi bir şekilde karşıladı. Gidiyoruz. İstifalar söz konusu değil" dedi.CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, pazartesi günü Belediye Meclis Üyesi Adaylığı için liste hazırlama yetkisinin kendisine verildiğini, fakat akşam CHP Genel Başkan yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak tarafından başka bir yetki belgesi çıkartılarak uçakla İl başkanlığına gönderildiğini ifade ederek “Sabah İl başkanı yetki belgesini alıp Vahap Akay ile birlikte hazırlanan listeyi sunmuş. Bizim İlçe örgütümüzden kimsenin haberi yoktu” dedi. İlçe örgütünün dışlandığını ileri süren Özkan “Arkadaşlar kendi başına liste hazırladılar. Eğer Çerkezköy’de seçimi kaybedersek bunun en büyük sorumlusu Faik Öztrak, sonrasında da İl başkanı Recep Palabıyık ve Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay’dır” dedi. İstifa etmelerinin söz konusu olmadığını belirten Özkan, her şeye rağmen ilçe örgütü olarak Çerkezköy’de seçimi kazanmak için çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10