Vergi Haftası etkinliklerle kutlanacak

Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, vergiye gönüllü uyumun sağlanması amacıyla, 1990 yılından bu yana kutlanmakta olan Vergi Haftası' nın 25.si bu yıl 24 Şubat-2 Mart tarihleri

Tekirdağ 20.02.2014 17:28:00 0
Vergi Haftası etkinliklerle kutlanacak

EN ÖNEMLİ ARAÇLARDAN BİRİ

Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel “Vatandaşlarımıza verilecek olan tüm kamu hizmetlerinin, en hızlı, en etkin ve en verimli şekilde yürütülebilmesi için, gerekli olan finansman kaynağının sağlanmasında vergi gelirleri büyük önem taşımaktadır. Vergi, yalnızca kamu giderlerini finanse eden bir kaynak değil, aynı zamanda ekonomik büyümeyi teşvik eden, istihdamı, sanayileşmeyi özendiren, haksız rekabeti önleyen, sosyal adaleti düzenleyen, tasarrufları ve sermaye birikimini sağlayan en önemli araçlardan biridir” dedi.

 

DEĞİŞİMİN SÜREKLİ HALE GELMESİ HEDEFLENİYOR

Köklü bir vergi bilincinin ve vergiye gönüllü uyumun oluşturulamadığı bir toplumda yeterli düzeyde vergi toplanamayacağını söyleyen Karayel “Vergi Haftası etkinlikleri ile vatandaşlarımızda vergi bilincinin oluşturulması, vergiye gönüllü uyumun sağlanması, idare - mükellef arasında güven ortamının sağlanması ve verimli bilgi akışının gerçekleştirilmesi suretiyle değişimin sürekli hale getirilmesi hedeflenmektedir. Bu doğrultuda, Vergi Haftasında bir taraftan geleceğimizin vergi konusunda bilinçli ve kararlı mükellefleri olacak çocuklarımıza ve gençlerimize Vergi ve Gelir İdaresi tanıtılırken, diğer taraftan mükelleflerimiz ve vatandaşlarımızla çeşitli platformlarda bir araya gelerek etkili bir iletişim ortamının sağlanmasına çalışılacaktır. Vatandaşlarımıza vergi vermenin bir ödev, bir zorunluluk ama bunların hepsinin ötesinde bir vatandaşlık görevi olduğu hatırlatılacaktır. Mükellef ve vergi dairesi el ele bu haftayı birlikte kutlayalım. Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanlığı olarak bizler, mükelleflerimizle sıcak iletişim kurmanın sevincini, kendimizi en samimi yollardan anlatabilmenin keyfini ve verginin önemini paylaşabilmenin gururunu yaşıyoruz. Sizler de vergi bilincine sahip, gönüllü vergi uyumuna katkıda bulunan vatandaş olmanın sevincini yaşayın” dedi.

 

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10