İşten çıkarılan işçiye Devrimci İşçi Harekatı'ndan destek

Yaklaşık bir haftadır Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Senapa Stampa Fabrikası önünde eylem yapan Salih Savaş'a Devrimci İşçi Harekatı üyelerinden destek geldi.

Çerkezköy 21.02.2014 17:01:00 0
İşten çıkarılan işçiye Devrimci İşçi Harekatı

ZAFERE ULAŞACAKTIR

Dün saat 13.00’de Senapa Stampa fabrikası önüne gelerek işten çıkarılan Salih Savaş’a destek veren Devrimci İşçi Harekatı üyeleri fabrika yönetimine tepki gösterdi. Üyeler adına açıklama yapan Nihat Özbeyin, işten çıkarılan Salih Savaş’a destek vermek için buraya geldiklerini ifade ederek “Arkadaşımız işine alınana kadar Devrimci İşçi Harekatı olarak her zaman destekleyeceğiz. Bundan önceki direnişlerde sergilediğimiz destek ve mücadele anlayışımız burada da hayata geçiriyoruz. Bundan önceki direnişlerde direnen emekçiler zafere ulaşmışlardır. Salih kardeşimiz de bu zafere ulaşacaktır. Fabrikanın gayri, kanuni haksız işten çıkartmayı geri almaya çağırıyoruz. Bu mücadelemizi işçi arkadaşımızın geri çağrılana kadar devam edecektir. Bizim sabrımızı sınamasınlar. Mücadele tarihimiz bunun örnekleri ile doludur. Bir işçi de olsa direneceğiz, inanıyoruz bu işin sonunda kazanacağız” diye konuştu.

 

 

 

 

“TEK AMACIM İŞE GERİ DÖNMEK”

Salih Savaş da sekiz gündür fabrikanın önünde yatıp kalktığını dile getirerek “Bize verilen taahhütte bu sürenin sonunda kadroya alınacağımız ve bütün haklardan da yararlanacağımız söylenmişti. Başlangıç tarihinden gelinen süreye kadar hala verilen sözler tutulmadı” dedi. Kendisine verilen sözlerin yerine getirilmesini isteyen Savaş, “O zamana kadar kadro ve sosyal haklarımızı alana kadar mücadele edeceğiz. 30 günlük eylemin ardından açlık grevine başlayacağım. Tek amacım işe geri dönmektir” diye konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10