Hayırda/ iyilikte yarışıyoruz projesi devam ediyor

"Hayırda, İyilikte Yarışıyoruz" projesi kapsamında Tekirdağ'ın ilçelerine İlçe Proje Yürütme Kurulları, okullarda Proje Yürütme Ekipleri oluşturularak eylem planları hazırlandı

Tekirdağ 23.02.2014 11:10:00 0
Hayırda/ iyilikte yarışıyoruz projesi devam ediyor

OKULLARDA KULÜPLER OLUŞTURULDU

Proje tanıtım afişlerinin okul panolarına asılarak öğretmen ve öğrencilere projenin tanıtımı yapıldığını belirten Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri “Okullarda Hayır ve İyilik panoları oluşturulmuş, panolara öğrencilerin konu ile ilgili yapmış oldukları etkinlikler asıldı. Okullarımız bünyesinde giyecek, gıda ve kırtasiye yardım kampanyaları yapılmış, toplanan yardımlar ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı. Okullarda Hayır/İyilik Kulüpleri oluşturuldu” dedi.

 

GELİRİ HUZUREVİNE BAĞIŞLANDI

Sınıflarda öğrencilerin hayır ve iyiliğin ne olduğu hangi davranışların hayır ve iyilik olabileceği konusunda beyin fırtınası yaptırıldığını, iyiliğin insan ve toplum yaşamındaki yeri sınıf rehber öğretmenleri tarafından öğrencilerle gruplar halinde tartışıldığını ve sonuçların sınıf panolarında ilan edildiğini söyleyen yetkiler “Okullarda iyilik ve hayır yapmak için çok zengin olmak gerekmediği, gülümsemenin bile iyilik olabileceği düşüncesinin öğrencilere aşılanıp, öğrencilerin çevre ve sosyal ortamla barışık olmalarının sağlanması için sınıflarda gerekli çalışmalar yapıldı. Proje kapsamında “Mavi Kapak Toplama Kampanyası” düzenlendi. Satışından elde edilen gelirle huzurevlerinde kalan yaşlıların hizmetinde kullanılmak üzere bağışlandı” dedi.

 

OYUNCAK TOPLAMA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Hastane, Sevgi Evleri, Çocuk Esirgeme Kurumu, Huzurevleri ziyaretleri gerçekleştirildiğini, orada yaşayan yardıma muhtaç vatandaşlara gerekli yardımların yapıldığını dile getiren yetkililer “İhtiyacı olan çocuklara verilmek üzere oyuncak toplama kampanyası başlatıldı. Kuşlara yardım için hazırlanan kuş evleri okul bahçesindeki ağaçlara asıldı. Kedilerin soğuktan korunması için öğrencilerin evlerinin bahçelerine konmak üzere kedi barınakları yapıldı. Çevre duyarlılığının kazandırılması adına İğne Ada’ya gezi düzenlendi, deniz kenarındaki çöpler öğretmenler ve öğrenciler tarafından toplandı. Okullarda, sınıflarda iyilik kutuları, iyilik ağaçları oluşturuldu. İyilik yapma konusunda öğretmenlerin rol model olarak yaşadıklarını öğrencileri ile paylaşmaları sağlandı. Hayır ve iyilik kavramları ile ilgili Duvar Gazetesi oluşturuldu. Öğrencilerin duyarlılığı ile Türkiye’ye yerleşmiş ve maddi durumları yetersiz Suriyeli ailelere maddi ve nakdi yardım yapıldı” dedi. İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığı ile her ay Gazzeli vatandaşlara yardım yapılması yönünde çalışma başlatıldığını söyleyen yetkililer “Öğrencilerin yapmış olduğu eğitim amaçlı kuklalar, oyun kartları, oyuncaklar, müzik aletleri ve öğrencilerin kendi harçlıklarından biriktirerek almış oldukları el işi kağıtları, boyalar, karton ve boya kalemleri, oyun hamurları, dosyalar ve kitaplar ihtiyacı olan ülkemizin diğer illerindeki okullara gönderildi. Öğrencilere yaptıkları hayır ve iyiliklerini anlattıkları ve iyilik yapmanın verdiği duyguları ifade ettikleri, iyilik günlükleri tutturuldu.

 

Haber / Sevay KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10