Mandalı basın mensupları ile kahvaltıda buluştu

Başkanlığı süresince basın mensuplarına demeç vermekten hep kaçınan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, dün basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Kapaklı 25.02.2014 17:20:00 0
Mandalı basın mensupları ile kahvaltıda buluştu

KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİ

30 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala dün basın mensuplarının Kapaklı Fenerbahçeliler Derneği’nde düzenlediği kahvaltıda ağırlayan Başkan Mandalı, geçtiğimiz günlerde damadının basın mensupları ile istişarede bulunduğunu ve reklam görüşmeleri yaptığını söyleyen Mandalı “Verilen teklifleri inceledeğimde gazeteler arasında aşırı bir denge bozukluğu olduğunu gördüm. Biri 1 TL teklif vermişse diğeri 10 TL teklif vermiş. Bu sebeple hiçbir gazeteye reklam vermeme kararı aldım” diye konuştu.

 

 

 

 

VERECEK FAZLA PARAMIZ YOK

Mandalı, seçim çalışmaları kapsamında aşırı bir bütçelerinin olmadığını ve CHP’nin kendisine 50 bin TL’lik bir bütçe ayırdığını ifade ederek “Bizim seçim çalışmaları kapsamında ayırdığımız toplam bütçe yaklaşık 100 bin TL’dir. Bizim öyle fazla verecek paramız yok. Birileri dışarda atıp tutuyor. Başkan 1 milyon TL seçim bütçesi ayırdı diyorlar. Bunların hepsi balon haberlerdir. Belli ölçütler doğrultusunda alternetifli teklifler sunmanız halinde ayırdığımız seçim bütçesinden sizlere fayda sağlamak isteriz” dedi.

 

SEÇİM SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ

30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili de değerlendirme yapan CHP Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, bu seçimlerin çok önemli olduğunu vurguladı. Mandalı “Nasıl ki ben CHP’den aday olduysam, diğer partilerden de aday olan arkadaşlarımız var. Ben 4 aday arkadaşıma da başarılar diliyorum. Bu zamana kadar hiçbir kardeşim gönül kırıcı olmadı. Kapaklı’ya yakışır bir seçim süreci geçiriyoruz. İnşallah bundan sonra da böyle devam eder. Bu iş gönül işidir. Tüm aday arkadaşlarımızla birlikte bu süreci atlatacağız” diye konuştu.

 

TÜM ADAYLARA BAŞARILAR DİLEDİ

AK Parti’den Ömer Karadeniz’in aday gösterilmesi ile ilgili de konuşan Mandalı, AK Parti’nin 8 aday adayı ile yola çıktığını anımsatarak “AK Parti Genel Merkezi, Ömer Karadeniz’le yola devam kararı aldı. Kendisine başarılar diliyorum. Ben de CHP Genel Merkez tarafından aday gösterildim. Ben yerel seçimlerde adayın halk tarafından belirlenmesi taraftarıyım. Bu sistemin, halka eğilimin az olduğunu gösterdiğine inanıyorum. Bizim dışımızda Özkan Yücel ve Veysel Güven de var. Hepsine başarılar diliyorum” diye konuştu.

 

HİÇBİR ADAY HAKKINDA KONUŞMAM

 “Veysel Güven’in CHP’den ayrılarak Demokrat Parti’den Kapaklı Belediye Başkanlığı’na geçmesi CHP’nin oyunu etkiler mi?” sorusunu da yanıtlayan İrfan Mandalı “Hiçbir aday hakkında konuşmam. Kendisi CHP’den ayrıldı ve Demokrat Parti’den aday oldu. Belki kendi kararıydı, belki birilerinin dolduruşuna geldi. Neolursa olsun. Kendisine başarılar diliyorum. DSP’den istifa ederek CHP’ye geçmem konusunda DSP Genel Başkanı Masum Türker ile aramızda herhangi bir kırgınlık yok” dedi.

 

KONUYU GÜNDEMDE TUTMAYA ÇALIŞIYORLAR

Mandalı, hakkındaki 8 yıllık kesinleşmiş ceza konusundaki iddialarla ilişkin de “Birileri, ‘Başkan bugün yarın tutuklanacak’ gibi sözlerle konuyu kaşıyarak gündemde tutmaya çalışıyor. 2013 Nisan Ayı’nda 4. Yargı Paketi çıktı. Benim görevi kötüye kullanma ve fesatla ilgili cezam vardı. Kanunda alt sınır 5, üst sınır 12 yıl olan cezaların 3-7 yıla düştüğü belirtildi. Eğer ortada kamu zararı yoksa bu süre 1-2 yıla kadar düştü. Bizde kamu zararı olmadığı apaçık ortadadır. Bu kapsamda tekrar yerel mahkemede yargılanacağız. Dosya rafa kalkacak. 5 yıl içinde herhangi bir benzeri suç işlemezsek dosya kapanacak” dedi.  Kahvaltı programına Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, CHP Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Mediha Uğurlu, CHP Kapaklı Gençlik Kolları Başkanı Barış Özdemir ile basın mensupları katıldı.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10