Kaymakam Kubilay'dan anlamlı ziyaret

Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Çerkezköy Halk Eğitim Müdür Vekili Necmi Akman ile birlikte önceki akşam saat 18.30'da Halk Eğitimi Merkezi ve Engelliler Derneğinin işbirliği

Çerkezköy 26.02.2014 14:46:00 0
Kaymakam Kubilay

SINAVLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Ziyarette kursla ilgili bilgi veren Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, ortaöğretim mezunu engelli memur seçme sınav kursuna sağlık raporlarında en az yüzde 40 ve daha üzeri engelli olan adayların sınava ve kuraya başvurabileceğini ifade ederek “Engelli Kamu Personeli sınavına orta öğretim kurumlarından mezun olan adaylar 24 Şubat ile 7 Mart tarihleri arasında başvurularını orta öğretim kurumlarından yapabilecekler. Sınav ise 27 Nisan Pazar günü 81 il merkezinde yapılacaktır. Kuraya ise ilkokul, ortaokul, ilköğretim ile özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu olan veya Engelli Kamu Personeli Sınavı’nın geçerlilik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabilecektir. Bu adaylar sınava girmeyecek, sadece kuraya katılmak için başvuru yapabileceklerdir. Sadece kuraya katılmak için başvuru yapabilecek adaylar için başvuru süresi 12 Mayıs tarihinde başlayacak ve 23 Mayıs tarihinde sona erecek” dedi.

 

 

 

 

22 NİSAN’DA SONA ERECEK

Akman, ortaöğretim mezunu engelli adaylarına yönelik düzenledikleri kursun 17 Şubat’ta başladığını ve 22 Nisan’da ise sona ereceğini ifade ederek “Kursumuz Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri saat 18.00 ile 23.00 saatleri arasında olacaktır. Kursumuza 18 kursiyer başvuruda bulunmuştur. Sınavda Genel yetenek sınavında 15 Türkçe, 15 Matematik, Genel kültür sınavında ise 10 Atatürk İlkeleri ve İnkılap tarihi, 6 temel yurttaşlık bilgisi, 3 türk kültür ve medeniyetleri, 5 soru ise Türkiye Coğrafyasından sorulacak. Kursiyerlerimize Türkçe Dersini Sezgin Çakır, Matematik dersine Mustafa Büyüköztürk, Coğrafya dersine Çiğdem Banu Açıkyıldız, Tarih dersine ise Erkan Demir girecek” bilgisini verdi.

 

 

 

 

AMACIMIZ ONLARA BECERİ KAZANDIRMAK

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da kursiyerlerle yakından ilgilendi. Çerkezköy Kaymakamlığı olarak Halk Eğitimi Merkezi ile birlikte kampanya başlattıklarını söyleyen Kubilay “Amacımız vatandaşlarımıza bilgi beceri üretmek, istihdam ve üretime kavuşturmaktır. Bu kursumuzda çok anlamlıdır. Eğitim her engeli aşar. Bu amaca hizmet eden kursumuz olduğu için önem veriyoruz. Her açılacak kursumuzu bizzat takip edeceğim. Bu tür çalışmalardan herkesi tebrik ediyorum. Tüm vatandaşlarımızı Halk Eğitim Merkezi’nin kampanyasına davet ediyoruz. Bu kursun ne kadar anlamlı olduğunu yerinde gözlemledik. Bu çocuklarımızdan da dereceler bekliyoruz. Önemli olan bu işin içine girip adım atmaktır” diyerek kursiyerlere başarılar diledi.

 

SINAVA DAHA RAHAT HAZIRLANABİLECEKLER

 

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya da kursu düzenleyen Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi yerkililerine teşekkür etti. Engelli vatandaşların bu kurs sayesinde sınava daha rahat hazırlanabileceklerini söyleyen Çetinkaya “Bizlerin dernek olarak çok farklı düşünceleri var.  Bedensel engellilere bakım maaşı vermeyin .  Bedensel engellilere her kurumda iş verin. Zaten maaş veriyorsunuz, geriye iş vermek kalıyor.  Engellilerimiz sabah evinden çıkıp işine gitmelerini istiyoruz. Sosyal güvenceli olup emekli olmalarını istiyoruz. Çünkü bakım maaşında sigorta diye bir şey yok. Engelli çalışamıyor sigorta da alamıyor. Bu söylediklerimiz inşallah sesimize kulak olur” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10