TSO'ya Vergi Haftası ziyareti

Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, vergiye gönüllü uyumun sağlanması, toplumun kalkınması ve verginin önemini gelecek nesillere aktarabilmek amacıyla her yıl düzenlenen 'Vergi Haftası

Çorlu 27.02.2014 10:25:00 0
TSO

ÇORLU TSO’YU ZİYARET ETTİLER

24 Şubat ve 4 Mart arasında kutlanan "Vergi Haftası" etkinliği kapsamında Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel, Gelir İdaresi Grup Müdürü Mustafa Çelik, Grup Müdür Vekili Şenol Gelen, İnsan Kaynakları Müdür Vekili Sibel Karaali, Avukat Derya Katırcı ve Çorlu Vergi Dairesi Müdürü Ali Çakır, önceki gün Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel ve beraberindeki heyet; Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Metin Akgün, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Gönül, Haşim Yiğit ve Cevat Sevim tarafından ağırlandı.

 

SON NOKTAYA KADAR BEKLİYORUZ

Karşılıklı fikir alış - verişi şeklinde başlayan ziyaret sırasında Çorlu TSO Meclis Başkanı Metin Akgün, ziyaretçilere yönetim kurulunu tanıttı ve yeni yapılacak olan Çorlu TSO binası hakkında bilgilendirmede bulundu. Vergi ödeme konusunda karşılaşılan durumlardan bahseden Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel; "Kişiler araç alırken, ev alırken genelde kredi ile alıyorlar. Kredi ile bankalara ipotek yaptırıyorlar. Ondan sonra vergi borcuna muhatap oldukları zaman Vergi Dairesi olarak kişiler hakkında mal varlığı araştırması yapıyoruz. Bakıyoruz ki bütün mal varlığına rağmen banka vatandaşlara ipotek koymuş. Biz ikinci sıraya kalınca bu gayrimenkulün değeri bir hayli düşüyor. Vatandaş bize borcunu tam olarak söylemiyor. Borcu varsa bile son noktaya kadar bekliyor. Böyle durumlarda vatandaşlara yardım edebileceğimiz bir nokta olabilir" dedi

 

VERGİ VERME ALIŞKANLIĞI GELECEK NESİLLERE AKTARILMALIDIR

Çorlu TSO Meclis Başkanı Metin Akgün, "Vatandaşlarımız vergilerini düzenli bir şekilde öderlerse ülke ekonomisine katkıda bulunmuş olacaklardır. Zamanında vergi ödeme ve düzenli olarak vergi verme alışkanlığı gelecek nesillere de aktarılmalıdır" diyerek verginin öneminden bahsetti.

 

VERGİ SİSTEMİ ÜLKE AÇISINDAN SON DERECE ÖNEMLİDİR

Vergi vermenin son derece önemli olduğunu ifade eden; Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu; "Vergi sistemi, bir ülkenin ileriye gitmesi ve vatandaşların refahı açısından son derece önemlidir. Devletin gelir sağlama işlevinin yanında ekonomik ve sosyal amaçların elde edilmesinde verginin büyük yeri vardır" dedi.

 

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10