İşçilerden ıslıklı eylem

Disk'e bağlı Lastik-İş Sendikası üyeleri, dün Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Hakan Plastik Fabrikası önünde basın açıklaması yaptı.

Çerkezköy 3.03.2014 12:15:00 0
İşçilerden ıslıklı eylem

HER İŞÇİNİN ANAYASAL HAKKIDIR

Grup, sloganlar eşliğinde fabrika önüne yürürken, fabrika önünde açıklama yapan Lastik-İş İstanbul Şube Başkanı Ali Öztürk, Hakan Plastik’te sendikal hakları için mücadele eden işçiler için toplandıklarını ifade ederek “Sendika üyesi olmak her işçinin anayasal hakkıdır. Sendikalı olmak suçsa ben bu suçu milyon defa işlemeye hazırım. Sendika üyesi olmak suç değildir ama işçilerin sendikaya üye olmasını engellemek ya da bu gerekçe ile işten çıkarmak suçtur. Hakan Plastik’i işlediği bu suçtan dönmesi için uyarıyoruz. Hiçbir güç sendikal hakların kullanılmasına engel olamayacak” dedi.

 

 

 

 

İŞÇİLER YALNIZ KALMAYACAK

İşverenin baskı yaptığı ya da işten çıkardıkları ile dayanışma içinde olacaklarını ve onlar geri alınana kadar meydanlarda olacaklarını söyleyen Öztürk “Hakan Plastik işçileri yalnız kalmayacak” dedi. işçilerin, sadece insanca yaşamak için en doğal hakları olan sosyal haklarda iyileştirme istediklerini ve sendikaya üye olduklarını belirten Öztürk “Bu ülkede işverenin işyeri açma hakkı varsa işçinin de sendikalaşma hakkı vardır. Bütün zenginlikleri biz üretiyoruz ama ürettiğimizden payımızı vermiyorlar. Hakkımızı almak için örgütlenmekten başka çaremiz yok. Zaman, işçi sınıfının silkinme, haksızlığa ve hukusuzluğa karşı koyma zamanıdır” diye konuştu.

 

 

 

 

BU YAPTIKLARIMIZ SADECE BAŞLANGIÇ

Artık birlik olmaktan başka çarelerinin olmadığını söyleyen Öztürk “Bunu her çalışan anlamak zorundadır. Sendikalaşma hakkına saygı duyması ve işten çıkardığı işçileri geri alması için Hakan Plastik’e çağrı yapıyoruz. İşçiler haklarını alana kadar ve işten çıkarılan işçiler geri alınana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Bu yaptıklarımız sadece başlangıçtır” dedi.

 

 

 

 

ISLIK ÇALARAK PROTESTO ETTİLER

DİSK Trakya Bölge Temsilcisi Arif Kutay da, mücadelelerinin sonuna kadar devam edeceğini vurguladı. “Sendikal hakkımız engellenemez”, “direne direne kazanacağız”, “suçma sustukça sıra sana gelecek”, “işçiyiz haklıyız kazanacağız” sloganları atan işçiler, Hakan Plastik’i de ıslık çalarak protesto etti.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10