Kızılpınar meclisi son kez toplandı

Büyükşehir Yasası belde statüsünden mahalle statüsüne dönüştürülen ve Çerkezköy'e bağlanan Kızılpınar'da son meclis toplantısı dün Kızılpınar Belediye Başkanı

Çerkezköy 5.03.2014 19:37:00 0
Kızılpınar meclisi son kez toplandı

GÜZEL HİZMETLER YAPTIK

Saat 14.30’da başlayan toplantıya meclis üyelerinden Nihat Malkoç katılmadı. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce konuşan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz son meclis toplantısını yaptıkları için hüzünlü olduklarını ifade etti. 5 yıllık görev süresinin 30 Mart’ta sona ereceğini söyleyen Korkmaz “Beş yıllık hizmet süremizde Kızılpınar’a yaptıklarımız ortadadır. Birlik ve beraberlik içinde meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte güzel hizmetler yaptık” dedi.

 

GÜZEL ESERLER BIRAKTIK

Korkmaz, zamanın su gibi akıp gittiğini dile getirerek “Şükürler olsun Kızılpınar’a güzel eserler bıraktık. Halkımızın bu zaman zarfında teveccühünü aldık. Oy istemeye gittiğim evlerde vatandaşlarımızın Allah razı olsun demeleri beni çok mutlu ediyor. Bunda ise meclis üyelerimizin, memurlarımızın ve belediye personelimizin emeği büyüktür. Çerkezköy’de oy istediğimiz zaman vatandaşlarımız mutlu oluyorlar. Çerkezköy’ün yerli vatandaşlarının bize karşı göstermiş olduğu ilgiden dolayı da memnunuz. Şükürler olsun ki bu milletin duasını ve güvenini almışız. Halkımız bu zaman zarfında seçilmiş insanları çok iyi bilmektedir. Belki ileride belli makamlara geleceksiniz, ama halka mümkün olduğunca değer verin. Halk sizi kabullendiği zaman hiçbir zaman yalnız bırakmaz. Bu süreç içinde halkımızdan her hangi bir olumsuz bir davranış görmedim. 2004 yılında Belediyeyi aldığımızda ki ilginin daha fazlasını şimdi görüyorum” dedi.

 

GEREKEN CEVABI HALKIMIZ SANDIKTA VERECEK

Yol konusunda da eleştirilere maruz kaldığını söyleyen Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz “Suları bağladılar. Vatandaşlarımız artık pırıl pırıl tazyikli su içiyor. Evine bağlanan herkes müthiş bir lezzet ve tat olduğunu söylüyor. Bu suyu gören herkes yolu unuttu. Kızılpınar halkı bu fotoğrafları çekenlere gerekli cevabı 30 Mart seçimlerinde verecektir. Çerkezköy’de adaylar kültür merkezi ve düğün salonu projelerini sunuyorlar. Biz belediyeye gelmeden bütün mahallelerde yapacağımız bu projeleri yaptık. Onlar ise şimdi bu projeleri üretmeye çalışıyorlar” diye konuştu.

 

DUYGULU ANLAR YAŞANDI

Son meclis toplantısında duygu dolu anlar yaşanırken, meclis üyeleri de beş yıllık süreci değerlendirdi. 3 Haziran 1990 yılında kurulan Kızılpınar Belediyesi’nde 24 yılını verdiğini söyleyen Yazı İşleri Müdürü Selahattin Erdem’in duygulanması üzerine Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz da göz yaşlarına hakim olamadı. Ek iki gündem maddesinin oy birliği ile gündeme eklenmesi ve saygı duruşunun ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

 

 

OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Toplantıda ilk olarak İmar komisyon raporu görüşülürken, İlyas Karakulak’ın 502 ada 4 parseldeki binanın sehven hatalı yapılarak arka bahçe sınırını aşıp dere tarafındaki yeşil alan girmiş olması ve binanın tecavüzden kurtulacak şekilde plan tadilat talebi imar komisyonca değerlendirildiği, komisyonca yapılan incelemelerde ilgili parseldeki binanın hatalı yapılarak arka bahçe sınırını aşıp dere tarafındaki yeşil alana girmiş olması ve binanın tecavüzden kurtulacak şekilde plan tadilat talebi belediyenin kapanacak olmasından dolayı tadilat talebine uygun olamayacağı kanaatine varıldı. Komisyonun aldığı karada meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi.

 

ÖNERGELER GÖRÜŞÜLDÜ

Meclis toplantısında daha sonra önergeler görüşüldü. Belediye tarafından yaptırılan 23’üncü ve 24’üncü kısım 18’inci madde imar uygulamasının tamamlandığından uygulama neticesinde parsel malikleri ile hisseli çıkan parsellerdeki belediye hisselerinin 3194 sayılı imar kanununun 17’nci maddesi gereğince parsel maliklerine satışının yapılması gerektiğinden parsel malikleri ile hisseli bulunan parsellerdeki belediye hisselerinin parsel maliklerine satışı yapılması talebi Nevzat Teker ve İbrahim Eren’in red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

 

YENİ SOKAKLARA İSİM VERİLDİ

İmar uygulaması tamamlanmış bulunan 23’üncü kısım ve 24’üncü kısımda kalan yollara isimlerin verilmesi konusu da görüşüldü.  Bu kısımlarda bulunan yollara 385’ten başlamak üzere 424 dahil olmak üzere isim verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Meclis gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Meclis üyesi Nevzat Teker vatandaşların sıkıntısını dile getirdi. Su bağlama parasını Belediyenin aldığını ve belediyenin bu parayı almaya hakkının olmadığını kaydeden Teker’e Başkan Korkmaz “Bağlamaya gücü olmayanlar gelsinler. Biz kendilerine her türlü yardımı yaparız” şeklinde cevap verdi.

 

MECLİS ÜYELERİNE PLAKET

Başkan Faruk Korkmaz, Kızılpınar Belediye meclisinde iyi kötü günleri geride bıraktıklarını ve meclisi sonlandırdıklarını ifade ederek “Hep birlikte oturup 2009-2014 yılları arasında sapa sağlam, kavgasız gürültüsüz şekilde meclislerimizi noktaladık. Sizlere başarılar diliyorum” dedi. Çerkezköy Belediyesini kazanacaklarını iddia eden Korkmaz, “18 meclis üyesi ve üç kontenjan adayımız ile birlikte meclise gireceğiz. AK Parti ise dört meclis üyesinde kalacaktır” dedi. Konuşmaların ardından 2009-2014 yılları arasında Belediye meclisi üyeliği yapanlara Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz tarafından plaket verildi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10