Mandalı "Dünyayı kadınların eli değiştiriyor"

8 Mart Dünya Kadınlar Günü CHP Kapaklı İlçe Teşkilatı ve Kadın Kolları tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı. Önceki gün saat 14.00'de Ege Düğün Salonu'nda düzenlenen programa

Kapaklı 9.03.2014 17:05:00 0
Mandalı

KADINLARIN ELİ DÜNYAYI DEĞİŞTİRİYOR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda konuşan CHP Kapaklı İlçe Kadın Kolları Başkanı Meliha Uğurlu, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutladı. Program CHP Kapaklı Belediye Meclis üyesi adayı Nalan Çolak, Meliha Bora ve Gülfis Menlik’in konuşmaları ile devam etti. Eşi Fatma Mandalı ile birlikte sahneye çıkan Kapaklı Belediye Başkanı ve CHP Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı da, dünyanın kadınların eli ile değiştiğini ifade ederek “Dünyanın en önemli gelişmelerine, özel ve anlamlı günlerine bakarsanız hepsinde kadınların verdiği mücadele, ve büyük fedakarlık sonunda elde ettiği başarıyı görürsünüz. Özellikle, milletimizin verdiği o büyük mücadele de; Kurtuluş Savaşımızın destanlarında da hep kadınlarımızın ön planda olduğu hepimizce bilinmektedir. Ilgaz Dağını tek başına aşarak cepheye top mermisi ve malzeme taşıyan Şerife Bacıları, cephede savaşan Kara Fatmaları unutmamız asla mümkün değildir. Onları bir kez daha saygıyla ve rahmetle anıyoruz” dedi.

 

 

 

 

KADIN AİLENİN TEMEL UNSURUDUR

Mandalı, kadınları bir güne sığdırmanın mümkün olmayacağına dikkat çekerek “Kadınlarımız merhametin, sevginin, hoşgörünün, özverinin temsilidir. Kadın, annelik gibi kutsal bir görevi üstlenen ve bunun yanında yaşamın her zorluğunu omuzlarında taşıyan fevkalade bir varlıktır” dedi. Toplumun en önemli yapı taşının aile, ailenin de en önemli unsurunun anne, yani kadın olduğunu belirten Mandalı “Konuya bu boyutuyla baktığımızda kadınlarımızın psikolojisi, eğitimi ve dünyaya bakış açısı daha çok önem kazanıyor. Çocuklarımızın kişiliklerinin oluşmasında ve eğitiminde ailenin, özellikle de annelerin yeri çok önemli. Sağlıklı ve gelişmiş bir toplumun oluşabilmesi için, fertlerinin eğitimli, gelişmeye açık, katma değer üretebilen bireyler olmaları şart. Ben şuna inanıyorum, eğitim çok önemli. Kadınlarımızın gelişimlerinin önündeki engelleri kaldırma, ailesine, yaşadığı çevreye ve ülkemize faydalı bir birey olmasında en önemli etkenin eğitim olduğu açıktır” dedi.

 

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

Geleneğimizde kadınların çok farklı bir yerinin olduğunu söyleyen Mandalı “Başta Hazreti Peygamberimizin belirttiği gibi “Cennet annelerin ayakları altındadır” diye buyurarak kadınlarımızın layık olduğu yeri çok açık bir şekilde belirtmiştir. Ayrıca özelliklede belirtmek istiyorum ki toplumumuzda yuvayı yapan dişi kuş ve çocuklarımızı yetiştiren kadınlarımız, yaşanan bütün sıkıntılara rağmen ayakta kalıyorsa, burada kadınlarımızın çok önemli bir yeri olduğunu düşünüyorum” derken konuşmasını Kadın şiirini okuyarak tamamladı. Programda kadınlar, Gökhan Menekşe ve yerel sanatçı Nagihan’ın seslendirdiği şarkılar eşliğinde gönüllerince eğlendi.

 

Haber / Sevim BOZKURT

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10