Yücel projelerini açıkladı

2009'dan bu yana Karaağaç'ta belediye başkanlığı görevini yürüten ve 2014 seçimleri öncesi MHP'den Kapaklı Belediye Başkan Adaylığını açıklayan Dr. Özkan Yücel, önceki

Kapaklı 9.03.2014 17:14:00 0
Yücel projelerini açıkladı

İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİM

Yücel, en önemli projelerinden birinin Halk Meclisi, Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisi projeleri olduğunu belirterek “Halk Meclisi, Gençlik Meclisi ve Kadın Meclisi özgür, demokratik ve doğrudan katılıma dayanan İlçe Konseyi bünyesinde oluşturulacak olan dinamik meclisler olacak. İlçemizdeki kadın, genç tüm kesimin sosyal sorumluluk konusunda bilinçlendirilmesi, söz sahibi olması, sorunlara birlikte çözümler ve projeler üretilmesine öncülük edeceğiz. Karağaç’ta ilkleri gerçekleştiren bir başkan oldum, Kapaklı için de ilkleri gerçekleştirmeye devam edeceğim” dedi.

 

YAŞLILAR MERKEZİ KURACAĞIZ

Yücel, Kapaklı’ya modern bir kütüphane kazandıracaklarını dile getirerek “Gelecek nesillere bırakılabilecek en önemli eser bilgi ve kitaplardır. Bu proje ile halkımızı bilgiyle buluşturacağız. Kapaklı’nın gülen yüzü olarak, halkımızın sorunlarına çözüm bulan projeler üretiyoruz. Kapaklı’da tıbbi bakıma muhtaç yaşlılar için de Kapaklı Yaşlılar Merkezi kuracağıa. Kapaklı’da yapacak çok işimiz var, bunu biliyoruz. Kapaklı’yı marka yapacağız. Kapaklı’yı Trakya’nın incisi haline getireceğiz” diye konuştu.

 

ENGELLİLER KOORDİNASYON MERKEZİ PROJESİ

Engelli Koordinasyon Merkezi projesi ile ilgili de bilgiler veren Yücel “Engelli vatandaşlarımızın uluslararası normlarda hizmet almasını sağlayacağız. Tüm kamusal alanlarda yaşam düzeylerini en üst düzeye çekecek yatırımlar yapacağız. İlçede Doğal Evcil Hayvan Barınağı da yapacağız. Bir diğer projemiz ise öncelikle çocuklarımızı sevinderecek. Mini Hayvanat Bahçesi Projesi ile çocuklarımıza hayvan sevgisini öğreteceğiz. Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesine sahip olan Gaziantep Belediyesi ile koordineli olarak diğer hayvanlara da sahip olmayı hedefledik. Hayvanat bahçesi projesi ile ilçemizde bir istihdam da yaratılmış olacak” dedi.

 

MODERN BİR PAZAR YERİ YAPILACAK

Kazak Gölü Yöre Evleri Projesi ile ilgili bilgiler veren Kapaklı Belediye Başkan Adayı Dr. Özkan Yücel, “Kazak Gölü etrafında çeşitli yörelerin evlerinin örneklerini yapacağız. Bu evlerde, o yörelerimizin kadınları kendi kültürlerine örnek teşkil edecek ürünler hazırlayacaklar ve satışını gerçekleştirecekler. Bu sayede hem aile bütçelerine katkı sağlayacaklar, hem de kendi öz kültürel değerlerini bu evlerde yaşatma ve tanıtma imkanı bulacaklar. Kapaklı Modern Pazar Yeri yapacağız. Bu projeyle halkımız uygun ve merkezi bir alanda kapalı modern bir pazar yerine kavuşacak” dedi. Osmanlı İmparatorluğu’nun yüzyıllar önce bedestenleri kurduğunu söyleyen Özkan Yücel, “Osmanlı torunu olarak, ecdadımız yaptıysa biz de yaparız dedik ve Ay Yıldız Bedesten Projesi’ni hazırladık. Bu projemiz ile derneklerimize hayat vereceğiz. Onları maddi bağımlılıktan kurtarıp, projeler üretmeye ve uygulamaya yönlendireceğiz” bilgisini verdi.

 

YERİNDE SAĞLIK HİZMETİ PROJESİ HAYATA GEÇECEK

Yücel, Altın İğne Projesi ile ilçedeki kadınların meslek sahibi olarak evden çalışma imkânına kavuşacağını dile getirerek “Temiz Bir Çevre Temiz Bir Gelecek projesi ile de Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrika atıklarının çevreye zarar vermelerini önleyeceğiz. Bir diğer projemiz ise Meslek Lisesi Projesi. İlgili kurumlarla gerekli protokoller yapıldıktan sonra, Organize Sanayi Bölgesi’ne bir Meslek Lisesi açacağız. Ayrıca, Halk Eğitim Merkezleri Projesi, Türk Medeniyetleri Kompleksi Projesi, Güneş Tarlaları Enerji Projesi, Sosyal Tesis Projesi, Gülen Kart Projesi, Mor Çatı Projesi ve Köylere Yerinde Sağlık Hizmeti Projesi’ni de hayata geçireceğiz” dedi.  Yücel, konuşmasını Dr. Devlet Bahçeli’nin “Belediyecilik dokunmaktır, düşünmektir, hissetmektir ve aşkla sorunlara odaklanmaktır. Belediyecilik gülümseyen yüzdür, uzatılan eli geri çevirmeyen cömertliktir, darda kalanların acil yardımıdır. Belediyecilik güven demektir, sıcaklık vermektir ve mutlaka insani değerlerin yaşatılmasıyla anlam ve zenginlik kazanacaktır” sözleri ile noktaladı.

 

KÜSKÜNLERİN ADRESİYİM

“Parti içinde çok sayıda küskün var. Bunları partiye kazandırmak adına bir şey yapacak mısınız?” sorusunu da yanıtlayan Özkan Yücel, “Partimizin içinde bana küsecek bir üyemizin bulunduğunu düşünmüyorum. Aksine biz diğer partilerin küskünlerinin adresiyiz. Ben Kapaklı’nın alternatifiyim. Bizim amacımız Kapaklı’ya hizmet vermektir. Bu amaçla herkesi MHP çatısı altında Özkan Yücel ile birlikte hareket etmeye davet ediyorum” diye konuştu.

 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10