Su kuyusu için geçici kabul yapıldı

Kapaklı Belediyesi tarafından İsmet Paşa Mahallesi'nde başlatılan derin su kuyusu çalışmaları tamamlanarak yeni su kuyusunun geçici kabulü önceki gün yapıldı.

Kapaklı 12.03.2014 12:24:00 0
Su kuyusu için geçici kabul yapıldı

BİR HAFTA İÇİNDE ŞEBEKEYE BAĞLANACAK

Kapaklı Belediyesi, 12’inci su kuyusunu faaliyete geçirdi.  İsmet Paşa Mahallesi’nde sondaj çalışmalarında 358 metre derinliğe inilirken, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, yeni su kuyusunun bir hafta içinde şebekeye bağlanacağını belirtti. Su tahlil sonuçlarının olumlu olduğunu ve su kuyusundan saniyede 25 litre su pompalanacağını söyleyen Mandalı “Yeni açılan su kuyusu ile birlikte, kuyularımız Kapaklı’nın su ihtiyacına fazlasıyla cevap verebilecek kapasiteye ulaştı” dedi.

 

 

 

 

SONDAJ ÇALIŞMASI YAPILDI

Mandalı, Kapaklı Belediyesi tarafından hazırlanan proje çerçevesinde sondaj çalışmasının yapıldığını dile getirerek “Burası İsmetpaşa Mahallesi İlköğretim alanıdır. Burada daha önce de su kuyusu açmıştık. Fakat bu mahallemiz sanayi bölgesine çok yakın olduğu için su kuyusunu yenileme ihtiyacı duyduk.   Ortalama bir su kuyusunun ömrünün 10 yıl olduğunu belirten Mandalı, “Bu su kuyumuzdan çıkaracağımız suyu şehir şebekesine vereceğiz. Kapaklı’da evlerin musluklarından akan suların içilmesinde sağlık açısından herhangi bir sakınca yoktur” diye konuştu. Kapaklı’nın su sıkıntısı çekmemesi için kendilerini en zor günler için hazırladıklarını dile getiren İrfan Mandalı, “Yeni su kuyusunun Kapaklı'ya hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kapaklı'nın ihtiyaçları doğrultusunda hizmetlerimiz tüm hızıyla devam edecek” diye konuştu.

 

 

 

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10