Yoleri: Berkin hukuksuzluktan öldü

Taksim Gezi Parkı protestoları sırasında başına isabet eden göz yaşartıcı gaz kapsülü nedeniyle 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan tüm ülkede olduğu gib

Çerkezköy 13.03.2014 12:30:00 0
Yoleri: Berkin hukuksuzluktan öldü

BERKİN ELVAN HUKUKSUZLUKTAN ÖLDÜ

Grup adına konuşan Kenan Yoleri, “Bu genç kardeşimiz gazdan, zehirden ölmemiştir. Bu genç kardeşimiz hukuksuzluktan ölmüştür. Bir grup AK Partili haktan hukuktan bahsediyor. İstanbul Valisi ‘toprağı bol olsun’ demiş. Siz hangi dinsizi toprağa veriyorsunuz? Onun dini de imanıda var. Bugün onu milyonlar dualarla toprağa verdi. Bizlerin de dualarını aldı. Ülkesini seven, dinini seven, özgürlüğü benimseyen, demokrasiye inanan tüm vatandaşlarımızdan Berkin Elvan’ın ölümü hakkında sosyal paylaşım sitesine görüşlerini yazmalarını istiyoruz. Halkımızın görüşlerini Pazar günü yine burada basına açıklama yaparak halkımıza duyuracağız. Bu nedenle bu konuda herkesin görüşlerini bekliyoruz” dedi.

 

 

 

 

BİZİM BAŞIMIZA DA GELEBİLİR

Yoleri konuşmasını şöyle sürdürdü: “Eğer bizler bu gibi olaylara sesimizi çıkartmazsak yarın öbür gün ayni şeyi yaparlar ve Berkin’in başına gelen yarın başkasının bekli de bizim başımıza gelir. Bu hukuk tanımazlara, bu katillere bu faşizme karşı hakkımızı arayacağız”dedi. Konuşmanın ardından Sercan Keş adlı genç de Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudu. Sonra grup “Berkin Elvan ölümsüzdür”, “Faşizme karşı omuz omuza” ve “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganları attı ve sonrada Atatürk Anıtı’ndan Özel Çerkezköy Hastanesi’ne kadar yürüdü. Grup daha sonra sessizce dağıldı.

 

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10