Artık Başbakan demeye dilimiz varmıyor

Demokrat Partisi Genel Başkanı Gültekin Uysal seçim çalışmaları kapsamında Çerkezköy ve Kapaklı'ya geldi.

Çerkezköy 14.03.2014 17:58:00 0
Artık Başbakan demeye dilimiz varmıyor

KAPASİTEYE UYGUN KULLANILMIYOR

Dün saat 10.30’da Çerkezköy’e gelen Demokrat Partisi Genel Başkanı Gültekin Uysal, ilçe teşkilatını zşyaret etti. Ziyarette konuşan Uysal, “Buradan başlattığımız faaliyet noktasında, düşüncelerimizi Türkiye’nin sıkıştırıldığı, ana damarları takındığı noktada ana siyasetini ve ana damarını açma noktasında verdiğimiz mücadelede Türkiye’nin 40 satır teklifleri yapılan ve iktidar partisinin ne de muhalefet partisinin siyaseti ile Türkiye’nin bulunduğu coğrafyadaki imkanları güzel kapasitesine uygun şekilde kullanabilme imkanı sağlamadığını biliyoruz” dedi.

 

 

 

 

YARINLARINDAN EMİN BİR TÜRKİYE İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ

Parti olarak hiçbir çatışmanın tarafı olmamayı kendilerine ilke edindiklerini söyleyen Uysal, “İçine düştüğümüz noktada ülkemizin belirli bölgelerini çok yakın zaman dahilinde geziyoruz” dedi. Uysal, Türkiye’nin belirli sıcak gündemlerini, fay hatları ile milletin bazı sıkıntılar ile karşı karşıya çıkarıldığını gördüklerini belirterek “Bu nedenle de demokrasi başta olmak üzere ülkemizin milli güvenlik şemsiyesi olarak görerek hür ve eşit vatandaşların temelinde bütün insanlarımız eşit mesafede olduğu yarınlarından emin olduğu Türkiye adına mücadele ediyoruz” dedi.

 

 

 

 

BAŞBAKAN EMİN DEĞİL VATANDAŞ NASIL EMİN OLSUN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın başına neyin gelebileceğinden emin olmadığını dile getiren Uysal “Ülkenin vatandaşları nasıl emin olabilsin? Bunların sorumlusu iktidardır. Milletin alın teri ile verdiği vergilerden bütün insanlara fırsat yaratmaktansa kendi çocuklarını zengin etmek kaygısı ile yürüttükleri mücadelenin geldiği nokta ortadadır. O nedenle her yerde açıklıkla söylüyorum. Ayakkabı kutusuna sığdırdıkları insanların vicdanına sığdıramayacaklardır. Adlarının ak olması önemli değildir. Alınların ak olması gerektiğini her yerde ifade ediyoruz. Bakan çocuklarını hapishanelerden bıraktılar. Ben merak ediyorum insan içine nasıl çıkacaklardır” dedi.

 

 

 

 

YÜZSÜZLÜK İLE MÜCADELE EDİYORUZ

Türkiye’nin geldiği noktada yolsuzluktan, yasaklıktan, yoksulluktan daha ziyade yüzsüzlük ile mücadele etmek gibi mükellefiyetlerinin olduğunu söyleyen Uysal “Demokrat partinin kök hücresinde buluşarak şerhinde ittifak edenlerin karşısında bu milletin geleceğinde ittifak edenler olarak her sayımızın her noktada katlanarak milletle buluşacağını ümit ediyorum. Doğru yolda olanların görünmez orduları vardır. Milletin vicdanında zihninde yeri inşallah perçinleyebilmek için bu adımları atıyoruz” dedi.

 

 

 

 

SÖYLEYECEK ÇOK ŞEY VAR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cemaat ile yaşadıklarının anımsatılması üzerine de konuşan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal “Bunun için söylenecek çok şey vardır. Tayyip Erdoğan’a artık Başbakan demeye dilimiz varmıyor. Çünkü ortalığa dökülmüş kayıtları incelediğimiz zaman organize şebeke lideri mi yoksa Başbakan mı diye ayırt etmekte karar veremedim. Bunu milletimizin takdirine bırakıyoruz. Bugün gelinen nokta itibariyle belirli birliktelikleri oluşturdukları kamuoyunda bellidir. Hizmet hareketi olarak kendisini tarif etmiştir. Bizim muhatabımız siyasi iktidardır” dedi.

 

 

 

 

TÜRKİYE ARA BİR DÖNEM YAŞIYOR

Uysal “İnsanları bugün sahte Peygamber gibi sözlerle hitap ederek, insanların hassas olduğu noktalar üzerinden yeniden gerginlikler yaratarak Türkiye’yi getirdiğimiz tabloda her gün gençlerimiz ölmektedir. Her gün devletin emniyet güçlerinden insanlar ölmektedir. Bu meseleleri bu mecradan çıkarmak gerekiyor. Ortada bir yolsuzluk iddiası vardır. İktidarın da ortada paralel devlet iddiası vardır. Yolsuzluk süreçlerini işleterek TBMM olarak bu mecraların önünü açarak Türkiye bu meseleleri berrak hale getirmelidir. Aksi takdirde hukukun askıya alındığı özel yetkili mahkemelerin kaldırıldığı, yetkili bakan icat ederek Türkiye’de herkes eşittir ama birileri daha eşittir mantığı ile kendi yakın çevresini bu soruşturmalardan kurtaramayacaktır. Cumhurbaşkanı gecikmiş de olsa bir adım atmıştır. Ama çok ümitli değilim. Savcıların yerinden ederek, emniyet güçlerini hasmane bir tutumla soruşturmayı yürütenler başta olmak üzere buralardan alarak Türkiye’yi milli güvenlik açısından da yıkarak yürütülen bu mücadele ile beraber kurumlar arasındaki güvensizlik zirveye çıkmıştır. Türkiye bugün adım adım kaosa sürükleniyor. Demokrasi ve hukuktan bahsedemiyoruz. Çünkü Türkiye ara bir dönem yaşamaktadır” diye konuştu.

 

DEĞERLİ OYLARLA ÇERKEZKÖY KURTULACAK

DP Çerkezköy Belediye Başkan adayı Erol Göre de “Ülkemizdeki durumları iyi biliyorsunuz. Demokrat Parti bir çınardır. Gücünüzü göstereceğiniz tek yer ise DP'dir. Çerkezköy’de siyaset şar için değil, şan için yapılır. Servet için yapılmaz. Ama Çerkezköy’de sizlerin iyi düşünmenizi istiyorum. Herkes oyunu vatandaşlık görevini yapmak için düşünmesin ve çok iyi düşünsünler. Değerli oyları ile ülkemiz ve Çerkezköy kurtulacaktır” diye konuştu.

 

TRAKYA MEVCUT YÖNETİME KARŞI DİRENİYOR

Ziyaretin ardından Çerkezköy Atatürk Caddesi'nde bulunan esnafı gezen Uysal, daha sonra ise seçim otobüsü ile Kapaklı'ya hareket etti. Kapaklı’da Uysal ilçe yönetimi ve DP Kapaklı Belediye Başkan Adayı Veysel Güven tarafından karşılandı. Ziyarette konuşan Güven, Kapaklı’nın ilk belde Belediye Başkanının babası Recep Güven olduğunu ifade ederek “İnşallah Kapaklı’mızın ilk ilçe Belediye Başkanı da ben olacağım” dedi ve ziyareti dolayısıyla Genel Başkanı Gültekin Uysal’a teşekkür etti. Ziyarette Doğru Yol Partisi Tekirdağ Kurucuları Kapaklı Belediye eski Başkanı Enver Özel, Selahattin Sevinç ve Nazmi Güner 20 yıl sonra tekrar bir arada olmanın mutluluğunu yaşadı. Uysal da Kapaklı ve Çerkezköy başta olmak üzere tüm Trakya’nın mevcut yönetimlere karşı direndiğini söyleyen Gültekin Uysal ise “Biz gücünüze güç katmak için buradayız. Ülke olarak Ak Parti hükümeti ile birçok fırsatı teptik. Büyük risklerle karşı karşıyayız. Onlar dini imara açarak bugünlere geldiler. Fakat mevcut hükümet yönetimde oldukları süreçte yapılan tenkitlerden süreklki kaçtı. Hâlbuki hatalarını düzeltmek istemeyenler tenkitlerden korkar” dedi. Uysal, buradaki ziyaretinin ardından miting için Saray’a hareket etti.

 

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10